Kerékpár: Vas Blanka lebetegedett, veszélyben a vb-szereplése

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 12:17
Már múlt vasárnap sem volt száz százalékos (Fotó: Getty Images)
Remek teljesítménnyel hangolt Vas Blanka a hétvégi terepkerékpáros-világbajnokságra, azonban a héten veszélybe került szombati indulása. Az országúton U23-as világbajnok versenyző lapunknak elmondta, betegséggel küzd, ami miatt igencsak kérdéses, hogy rajthoz tud-e állni Táborban. 

 

„Fáj a fejem, be van dugulva a fülem és az orrom, és általánosságban elég gyenge vagyok. A vasárnapi verseny után már nem éreztem százszázalékosnak magam, de akkor azt még a kimerültség és az utazás számlájára írtam, azóta viszont egyre romlott az állapotom. Csütörtökön ténylegesen betegen keltem, de már a szerdai edzést sem tudtam elvégezni. Napról napra figyeljük az állapotomat, amíg nem vagyok jól, addig biztosan Pozsonyban maradok a barátomnál, az is szóba került, hogy csak közvetlenül a verseny előtt megyek majd a helyszínre, mert nem szeretnék senkit megfertőzni. Finoman szólva nem a legjobbkor jött ez most, pont két éve megtörtént ugyanez, amikor Amerikába utaztunk a világbajnokságra, sajnos az ember ilyenkor tehetetlen, próbálok pozitív maradni" – mondta a 22 éves Vas Blanka, aki októberi kulcscsonttörése után az elmúlt hetekben visszanyerte csúcsformáját. 

A csehországi Táborban szombaton rendezik a nők világbajnoki futamát, amelyben az SD Worx bringása lenne az egyetlen magyar induló, majd vasárnap a férfiakon a sor, köztük Dina Márton képviseli majd Magyarországot. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik