Pályakerékpáros-vb: Ganna újabb világcsúccsal vigasztalódott

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 22:24
null
Fotó: Getty Images
A pályakerékpáros-világbajnokság harmadik versenynapján Filippo Ganna világcsúccsal nyerte meg az egyéni üldözéses számot.

 

A két év múlva a párizsi olimpia pályaversenyeinek otthont adó Saint-Quentin-en-Yvelines velodromjában a csütörtöki csalódást követően – csapatban „csak” másodikak lettek az olaszok – ezúttal két honfitárs vívta a finálét. Jonathan Milan rendkívül erősen kezdett, a táv második felében azonban már nem az volt a kérdés, hogy az arany Filippo Ganna nyakába kerül-e, hanem hogy megdönti-e Ashton Lambie tavaly augusztusban felállított 3:59.930 perces csúcsát. Ez sikerült, 3:59.636-ot tekert Ganna, aki egy hét alatt két világrekordot döntött meg: múlt szombaton az egyórás csúcson javított. Mostani eredménye értékét növeli, hogy az amerikai Lambie magaslaton, a mexikói Aguascalientesben érte el az eddigi legjobb időt.

A pontversenyben a 31 esztendős Yoeri Havik diadalmaskodott, a tavalyi Európa-bajnok holland bringás első vb-érmét szerezte. Az egy kilométeres időfutamban a holland Jeffrey Hoogland 2018 és tavaly után harmadszor ünnepelhetett.

Nőknél a sprintben címvédő és Európa-bajnok német Emma Hinze meglepetésre nem jutott döntőbe a hazai közönség buzdítását élvező Eb-ezüstérmes Mathilde Gros ellen. A fináléban Gros a legutóbb ezüstérmes német Lea Sophie Friedrichet is felülmúlta.

A négy számot magában foglaló omniumban az olimpiai bajnok amerikai Jennifer Valente nyakába került az arany.

A világbajnokság egyetlen magyar indulója, a sprinter Szalontay Sándor szombaton kezdi meg szereplését a selejtezőben 12.30-kor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik