Giro d'Italia: szabadkártyát kapott az EOLO-Kometa

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 13:34
null
Szabadkártyát kapott a Dina Mártont (balra) is a soraiban tudó EOLO-Kometa (Fotó: Getty Images)
Szabadkártyát kapott a Dina Mártont és Fetter Eriket soraiban tudó EOLO-Kometa országúti kerékpáros csapat a Budapestről rajtoló Giro d'Italiára – tájékoztatta az MTI-t az olasz bázisú klub.


A május 6-án rajtoló olasz háromhetes körversenyen – amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik – automatikus résztvevője a világelit 18 csapata, illetve a második vonalat jelentő prokontinentális csapatok (ProTeamek) közül az elmúlt év legeredményesebbjeként az Alpecin-Fenix. További három indulóról a rendező RCS Sport döntött, a hétfőn bejelentett szabadkártyákat pedig egyaránt olasz prokontinentális csapatok kapták, köztük az EOLO-Kometa: a kaposvári székhelyű Kométa húsipari vállalat révén magyar névadó szponzorral rendelkező istálló mellett a Drone Hopper-Androni Giocattoli és a Bardiani-CSF-Faizané lehet ott a május 29-én Veronában záruló megmérettetésen.

Az elmúlt két esztendőben egyaránt volt magyar az olasz háromhetes körverseny mezőnyében: Valter Attila 2020-ban 27., míg tavaly 14. lett és három napig viselhette az összetett első helyén álló bringást illető rózsaszín trikót. A Groupama-FDJ kerékpárosa a tervek szerint idén is indul. Az EOLO-Kometa az elmúlt esztendőben is résztvevője volt az olaszországi viadalnak, amelyet Dina Márton a 100. helyen zárt.

A Giro nyitó etapján Budapestről Visegrádra teker a mezőny, majd a fővárosban lesz egy időfutam, végül Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.

MTI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik