Csupasport: Kuzler Béla áttekert Horvátországon

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.07.15. 18:25
Ezúttal nem kerékpárostúra-szervezőként, hanem hobbibringásként csillogtatta erényeit, s június végén teljesítette a HARD CRO elnevezésű, Európa egyik legkeményebb teljesítménytúráját.

A gépésztechnikus végzettségű, 46 esztendős Kuzler Béla nemcsak remek versenyszervező, hanem kitartó hobbikerékpáros is. Többszöri próbálkozás után június 25. és 29. között teljesítette a HARD CRO elnevezésű, 1400 kilométer hosszú, Horvátországot átszelő teljesítménytúrát. Mindezt a legnagyobb nyári melegben, a balkáni országokban újra erősödő koronavírus-járvány alatt.

Régóta készült erre a sikerre...

Valóban. Kétezertizenhatban hozták létre a HARD CRO elnevezésű ultrakerékpáros-versenyt. Ennek lényege, hogy az indulók Horvátország négy sarkát érintve tegyenek meg ezernégyszáz kilométert. Az útvonalat nemcsak a hosszú táv, hanem a jelentős szintemelkedés is nehezíti. Aki belevág, számoljon azzal, hogy a rövid északi sík terepet leszámítva végig hegyek között kell kerékpároznia. Az első évben térdsérülés, a másodikban technikai problémák akadályoztak, hogy teljesítsem a kihívást. Kétezertizennyolcban fejben és lélekben sem voltam eléggé felkészülve a versenyre, ezért négyszáz kilométer után feladtam. Ennyi sikertelen próbálkozás után úgy döntöttem, az idén újra nekifutok, ám ezúttal sokkal felkészültebben, s lám, sikerült is végigtekernem a távot.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik