Kerékpár: autópályára terelték a Milánó–Sanremo versenyzőit!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.19. 14:20
null
Itt csak a GPS vezet át – elterelték a Milánó–Sanremo útvonalát (Fotó: corriere.it)
Földcsuszamlás miatt elterelt útvonalon teljesítettték a versenyzők a mai Milánó–Sanremo egynapos országúti kerékpárviadalt.

 

A földcsuszamlás Arenzanónál történt, 150 kilométerre Milánótól, és az útra eső kősziklák miatt lehetetlenség az eredeti útvonalon teljesíteni a versenyt, így a szervezők a rendőrséggel egyetértésben úgy döntöttek, hogy egy kilenc kilométeres szakaszon az A10-es autópályára terelik a bicikliseket.

Az első jelentések szerint a szerencsétlenségnek egy súlyos sérültje van, rajta kívül még egy főt kellett kórházba szállítani, három parkoló autó pedig jelentős károkat szenvedett.

A Milánó–Sanremo egyike az öt Monumentumnak, az öt legnagyobb presztízsű egynapos viadalnak. A verseny távja 298 kilométer, a földcsuszamlás a táv 130. kilométerénél érintette az erőpróbát.

Az idei versenyt sprintbefutó után Arnaud Démare (FDJ) nyerte meg, aki Laurent Jalabert 1995-ös sikere óta az első francia győztese a Milánó-Sanremónak. Másodikként a brit Ben Swift (Team Sky), harmadikként a belga Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) ért célba.

Néhány autót kilapítottak a sziklák (Fotó: repubblica.it)
Néhány autót kilapítottak a sziklák (Fotó: repubblica.it)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik