Kerékpár: világszínvonalú pálya és verseny Nagykanizsán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 09:54
Szeptember 13–14-én, egy C2-es minősítésű olimpiai krosszfutammal egybekötött eliminatorverseny-hétvégét rendez Nagykanizsa, amelynek az ország első világszínvonalú mountain bike pályája ad majd otthont.

Az Elimina Tour egy ingyenesen látogatható, hagyományteremtő, minden évben megrendezésre kerülő, több állomásos kerékpáros rendezvény- és versenysorozat, amelynek eliminator versenyszáma és kiegészítő program elemei egész napos szórakoztató élményt nyújtanak az odalátogatóknak.

Az eliminator hazánkban, a többi hegyikerékpáros szakággal ellentétben, még kevéssé ismert, külföldön viszont egyre népszerűbb. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) a 2012-es idénytől kezdve-, az eliminator szakágban is indít külön világkupa sorozatot, a már meglévő Olimpiai krossz (XCO) világkupa futamokat megelőző napokon, valamint 2012-től már a világbajnokság programjában is szerepel a versenyszám. Korábbi híresztelésekkel ellentétben a versenyszám egyelőre mégsem fog szerepelni a riói olimpia programjában, de egyes sport szakértők szerint komoly esély van rá, hogy 2020-ban az olimpiai krossz mellett, második hegyikerékpáros versenyszámként, eliminator olimpiai bajnokot avassanak majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik