Kerékpár: Parti András magyar hegyikerékpár-csapathoz igazolt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.30. 11:06
Jövőre újra magyar klub színeiben versenyez Parti András, a legjobbnak tartott hazai hegyikerékpáros, a pekingi olimpia 23. helyezettje.

Az ötszörös olimpiai krossz- és négyszeres maraton magyar bajnok hegyibringás, az olimpiai krossz versenyszám világranglistájának 88. helyezettje a német SRM Stevenstől egy évre az EuroOne-Cube Pro MTB Teamhez, az egyetlen hazai profi egyesülethez igazolt.

Ezt Gulyás Kovács Gergely, a klub főtámogatója, az EuroOne Számítástechnikai Zrt. vezérigazgató-helyettese jelentette be a keddi budapesti sajtótájékoztatón. A vezető hangsúlyozta: céljuk, hogy száz százalékban magyar tulajdonú klubként jelentős nemzetközi sikereket érjenek el.

„Egyrészt az a tervünk, hogy két versenyzőnk kijusson a londoni olimpiára, másrészt szeretnénk a fiatalok figyelmét is felhívni az egyik legegészségesebb mozgásformára, a kerékpározásra” – tette hozzá.

„Óriási lehetőségnek érzem, hogy magyar profi csapat tagjaként küzdhetek a londoni olimpiai kvóta megszerzéséért – mondta a 28 éves Parti, aki elárulta, többek között azért tért haza, mert az elmúlt két évben sokat kellett ingáznia Német- és Magyarország között. – Rengeteget utaztam, gyakran egyedül, s előfordult, hogy ezer kilométer levezetése után álltam rajthoz a Bundesliga-versenyeken, ami elég fárasztó volt. Azért is fogadtam örömmel az EuroOne ajánlatát, mert itt erős csapat van kialakulóban, jó feltételeket kínáltak, és a vezetők hosszú távon gondolkodnak.”

Az EuroOne-Cube Pro MTB Team 2010 elején alakult, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetségnél (UCI) is bejegyezték, és a csapatok világranglistáján jelenleg a 42. pozíciót foglalja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik