Bajnokok Útja: Kozák és Decker is újra iskolapadban

Vágólapra másolva!
2013.11.11. 10:45
Folytatódik a Bajnokok Útja Alapítvány programja, amelynek keretében olimpikonok és népszerű élsportolók látogatnak el általános iskolákba, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a rendszeres sportolás és az egészséges táplálkozás fontosságára. A szervezet munkájához ősztől a többszörös olimpiai bajnok kajakozó,  Kozák Danuta, illetve a világbajnok vízilabdázó, Decker Attila is csatlakozik.

Sikerrel kezdte meg működését idén márciusban a Bajnokok Útja Alapítvány.

Az alapítvány munkájában aktívan részt vevő élsportolók közül a tavaszi félévben a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Kammerer Zoltán, az EHF-kupa győztes kézilabdázó, Tápai Szabina, a mountain-bike junior-vb-ezüstérmes, londoni olimpikon Benkó Barbara, és az olimpiai ezüstérmes birkózó, Lőrincz Tamás is ellátogatott egy-egy általános iskolába. A szintén EHF-kupa-győztes Fazekas Nándor pedig az alapítvány színeiben a sportolást és az egészséges életmódot népszerűsítette a Nagy Sportágválasztón.

Az első látogatások sikerére és az iskolák részéről tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel a Bajnokok Útja Alapítvány az idén ősszel folytatja programjának megvalósítását, amelynek köszönhetően a kezdeményezésben résztvevő iskolák 10-12 éves tanulói személyesen találkozhatnak az ismert élsportolókkal és olimpikonokkal.

A látogatások sorozatát a hegyikerékpáros Benkó Barbara kezdte meg november 7-én, csütörtökön a pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A Bajnokok Útja Alapítvány számára óriási siker, hogy az iskolalátogatásokon idén ősztől a többszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, valamint a világbajnok magyar válogatott vízilabdázó, Decker Attila is részt vesz majd.

„Előremutató, pozitív kezdeményezésnek tartom a Bajnokok Útja Alapítvány törekvéseit, hiszen manapság egyre nagyobb kihívás rendszeres sportolásra ösztönözni a fiatal generáció tagjait. Sikeres és ismert sportolóként úgy érzem, hogy hitelesen állhatok a gyerekek elé, bízva abban, hogy a jövő bajnokai majd közülük kerülnek ki” – fogalmazott Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó.

Mi a Bajnokok Útja Alapítvány?

A londoni olimpián aranyérmet szerző kajakozó, Fazekas Zur Krisztina által létrehozott Bajnokok Útja Alapítvány az idén márciusban kezdte meg működését. A szervezet a gyermekek egészségtudatos nevelése érdekében olyan program megvalósításába kezdett, amely a fiatalokat a tudatos életvezetés kialakítására ösztönzi, és tartós eredménnyel kecsegtet. A kezdeményezés egyfajta kísérleti fázisában élsportolók és olimpikonok tartottak bemutató előadásokat a programban résztvevő iskolák negyedik osztályos tanulóinak, amelynek során nemcsak a saját sportágukban elért sikereik titkát osztották meg, hanem ösztönzést adtak a gyerekeknek saját céljaik megvalósításához is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik