Kóger Dániel a tengerentúlra igazolt

Vágólapra másolva!
2010.07.09. 10:55
null
Kóger Dániel Amerika felé veszi az irányt
A Sapa Fehérvár AV 19 fiatal csatára, Kóger Dániel a tengerentúlra, a Laredo Bucks együtteséhez szerződött, így immár biztosan kijelenthető, hogy a 21 éves támadó a 2010–2011-es szezonban már nem a fehérvári jégkorongcsapatot erősíti – olvasható az Alba Volán hivatalos honlapján.

„A szurkolók egyik kedvence az egyesült államokbeli CHL-be igazolt, s reméljük, nagyobb szerencsével jár, mint egy éve, amikor nagy reményekkel indult a USHL – United States Hockey League – bajnoki címvédőjéhez, az elismerten a legjobban menedzselt csapathoz, az indianapolisi Indiana Ice gárdájához” – írja az Alba Volán hivatalos honlapja Kóger távozása kapcsán.

A fiatal csatár tavaly a második legrangosabb tengerentúli juniorbajnokságban szerepelt, ám ajánlat híján rövidesen ismét Fehérváron játszott, csakhogy már a felnőttek között az EBEL-ben, ahol az első felnőtt bajnokiján góllal debütált. Végül az osztrák bajnokság elmúlt idényében 40 mérkőzésen 7 találatot és 9 gólpasszt jegyeztek fel a neve mellé.

A támadónak ekkor már több ajánlata is volt, egy német másodosztályú együttes is képbe került – a Lausitzer Füchséhez próbajátékra is elutazott Dani –, sőt a Ferencváros ugyancsak érdeklődött iránta. A weisswasseri csapat szerződést is kínált a tehetségnek, aki így nyilatkozott akkor a lehetőségeiről:

„Tájékoztattam Ocskay Gábort, hogy több ajánlatom is van, és megfontolom, melyiket választom. A fehérvári klub azt kérte, július 6-ig döntsem el, maradok vagy megyek. Akkor találkozom a szakosztály-igazgatóval, addig megszületik a döntésem. A német klubnál is választ kértek, de azt a lehetőséget lemondtam, és az is biztos, idehaza egyelőre csak nevelőegyesületem jöhet szóba.”

Kóger a tengerentúli folytatásról így nyilatkozott: „Még egyszer kipróbálnám magam Amerikában, hátha feljebb tudom küzdeni magam a CHL-ből. Beszéltem Mihály Árpáddal, ez a liga nagyjából az ECHL-lel van egy szinten, amely az NHL és az AHL után a harmadik legnívósabb versengés odaát. Ráadásul a Laredo remek kapcsolatokat ápol ECHL- és AHL-csapatokkal, ha tehát náluk maradandót alkotok, tudnak segíteni az előrejutásban.”

„Döntésemben nem a pénz fog motiválni, bár igen jó szerződést ajánlottak a Bucksnál. De meg kell mondanom, a Fehérvár is korrekt ajánlatot tett. Ha a tengerentúlon folytatom, akkor a lehetőség miatt döntök emellett. Azt is tudom, hiába küldtek konkrét egyéves szerződést, ha nem teljesítek megfelelően, úgyis elküldenek szezon közben, ugyanúgy, mintha próbajátékon lennék” – nyilatkozta korábban Kóger.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik