Jégkorong: visszatér a Magyar Kupába a Fehérvár AV19

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 16:51
null
A fehérváriak legutóbb hét éve szerepeltek a Magyar Kupában (Fotó: jegkorongszovetseg.hu)
Tíz csapatot hívott meg a jégkorongszövetség a sorozatba: Fehérvár AV19, DVTK Jegesmedvék, MAC Budapest, Dunaújvárosi Acélbikák, FTC, UTE, Hokiklub Budapest, Schiller-Vasas HC, DEAC, Fehérvári Titánok. Az itthon játszó hét brigád között a bajnoki alapszakasz első oda-visszavágós fordulója lesz az MK-selejtező a negyedik elődöntős helyért.

Az EBEL-ben induló Fehérvár AV19, valamint a szlovák Extraligában szereplő DVTK és MAC automatikusan tagja az elődöntőnek. Utóbbi két együttes kiemelésének sorrendjét az Extraliga alapszakaszában egymás ellen játszott első három meccsük eredménye határozza meg.

A negyedik elődöntős kiléte az Erste Ligában érdekelt magyarországi csapatoknak a ligaalapszakasz első oda-vissza fordulójában lejátszott mérkőzéseinek eredménye alapján dől el. Ez lesz tehát egyúttal a Magyar Kupa selejtezője is, az így kialakult sorrend szerinti legjobb együttes kerül be az elődöntőbe.

Az elődöntőket 2019. január 3-án rendezik. A párosítás: Fehérvár AV19 (1) – alacsonyabban rangsorolt Tipsport Liga-résztvevő (3), illetve magasabban rangsorolt Tipsport Liga-résztvevő (2) – Erste Ligából kvalifikált csapat (4);

Az elődöntők győztesei a döntőbe jutnak, amelynek pályaválasztója a magasabb kiemeléssel rendelkező együttes lesz. A vesztesekre pedig bronzmeccs vár, amelynek pályaválasztója a magasabb kiemeléssel rendelkező együttes. A Magyar Kupa fináléját és a bronzmérkőzést 2019. január 23-án rendezik.

A Fehérvár AV19 nagycsapata eddig utoljára a 2015–2016-os szezonban vett részt a Magyar Kupában, akkor megnyerte a sorozatot. A Magyar Kupát 2017-ben a MAC Budapest hódította el a Jegesmedvék legyőzésével, míg idén a miskolciak az Újpestet múlták felül a fináléban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik