Jégkorong-vb: borult a papírforma, Finnország legyőzte Kanadát a nyitányon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.10. 18:26
null
Finn sikerrel indult a jégkorong-vb (Fotó: AFP)
A Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokság nyitányán Finnország 3–1-re legyőzte Kanadát, míg az oroszok könnyed sikert arattak a norvégok ellen.

A finnek hat perc elteltével egy gyönyörű találattal szerezték meg a vezetést: Toni Rajala parádés passzt adott Kaapo Kakkónak, aki nem hibázott. Az előnyt nem sokáig tudták birtokolni az északiak, mivel alig másfél perccel később már 1–1-re módosult az állás, Jonathan Marchessault volt eredményes.

A második harmadban nem esett gól, míg az utolsó játékrészben Arttu Ilomäki révén hamar újra megszerezték a vezetést a finnek. A végén kapusa lehozásával emberfölényt próbált kialakítani a kanadai csapat, ám egy egy hibát kihasználva Kakko a második találatával eldöntötte a mérkőzést.

Az orosz válogatott magabiztos sikerrel kezdte a világbajnokságot. Az első és a második harmadban is két gólt szerzett, míg az utolsó játékrészben további egy találattal toldotta meg az előző négyet. A norvégoknak aztán a hajrában két gólt is sikerült összehozniuk, így némiképp kozmetikáztak az eredményen.

JÉGKORONG
VILÁGBAJNOKSÁG, SZLOVÁKIA
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, KASSA

Finnország–Kanada 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)
20.15: Egyesült Államok–Szlovákia
B-CSOPORT, POZSONY
Oroszország–Norvégia 5–2 (2–0, 2–0, 1–2)
20.15: Csehország–Svédország (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik