Jégkorong: újabb finn játékost igazolt a Dunaújváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 09:39
Oula Uski után a szintén finn, 25 éves Miika Franssila is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatánál folytatja pályafutását.

Franssila a Hämeenlinna utánpótlás együtteseiben „tanulta a szakmát”, majd a 2013–2014-es szezonban bemutatkozhatott a finn első osztályban – írja új szerzeményükről az újvárosi klub honlapja. – A 2014-es szezontól a finn másodosztályban, a Mestisben szerepelt, előbb a Peliitat, majd a Hermes csapatánál, utóbbi együttesnél együtt dolgozott új vezetőedzőnkkel, Antti Karhulával is.Franssila a Hämeenlinna utánpótlás együtteseiben „tanulta a szakmát”, majd a 2013–2014-es szezonban bemutatkozhatott a finn első osztályban – írja új szerzeményükről az újvárosi klub honlapja. – A 2014-es szezontól a finn másodosztályban, a Mestisben szerepelt, előbb a Peliitat, majd a Hermes csapatánál, utóbbi együttesnél együtt dolgozott új vezetőedzőnkkel, Antti Karhulával is.

Eközben több szép egyéni elismerésnek is örülhetett, mivel a 2016–2017-es szezonban beválasztották a Mestis All Star-csapatába, s ebben a szezonban a védők között ő szerezte a legtöbb pontot (41), valamint a legtöbb gólpasszt (37) is.

A 182 centiméter magas és 92 kg-os védő a legutóbbi szezont a szintén finn másodosztályú Espoo Unitednél kezdte, majd a brit Sheffield Steelershez szerződött, amellyel a Kontinentális Kupa harmadik helyén végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik