Jégkorong: Erdély és Garát-Gasparics győztes meccsen ütött gólt – körkép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 20:30
null
Erdély Csanád dán csapatánál szerzett gólt (Fotó: Árvai Károly)
Erdély Csanád és Garát-Gasparics Fanni is csapata győztes mérkőzésén ütött gólt és adott gólpasszt a dán, illetve a svéd jégkorong élvonalban a nemzetközi szünet előtti utolsó játéknapon, vasárnap.

Erdély az Esbjerg színeiben a vendég Herlev elleni 4–0-ra megnyert összecsapáson a harmadik hazai találatot szerezte, a negyediket pedig előkészítette. A válogatott csatár 18 mérkőzésen 13 pontnál (7 gól, 6 assziszt) jár, együttese pedig az ötödik helyen áll.

Garát-Gasparics a Brynäsban egyelőre az utolsó mérkőzésére készült, a Frölunda otthonában ő kezdte a gólgyártást, majd az 5–2-es sikerrel zárult meccsen a második találatnál gólpasszt adott. A 28 éves csatár a jövő héten a válogatottban szerepel, majd utána az észak-amerikai profiligában érdekelt Ottawa edzőtáborában próbál meg szerződést kapni. Amennyiben a tengerentúlon nem tartanák rá igényt, akkor visszaköltözik a jelenleg harmadik helyen álló Brynäshoz és ott fejezi be a szezont.

A magyar válogatott keretében behívott Vay Ádám 30 védéssel 4–1-es győzelemhez segítette a Popradot Érsekújvárosn (Nové Zámky), együttese a kilencedik helyen áll. Csányi Karol ugyan gólt ütött és gólpasszt adott a HC Zvolenben, azonban a zólyomi alakulat otthon 7–5-re kikapott a Nyitrától, így visszacsúszott a harmadik helyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik