Erste Liga: Ha gólt lő, nem örült volna – Galajda először játszott a DVTK ellen

Vágólapra másolva!
2023.11.04. 07:36
Először találkozott egymással az idényben az FTC-Telekom és a DVTK Jegesmedvék a jégkorong Erste Ligában, így Galajda Zsombor is először léphetett jégre a zöld-fehérek soraiban nevelőegyesülete ellen. Nyilván a két assziszttal záró csatárban fura érzések kavarogtak, s a meccs előtt azt is átgondolta, mit tesz, ha gólt szerez a miskolciak ellen. A szintén DVTK-nevelés Lövei Dáviddal főleg arról beszélgettünk, hogy életében először meghívót kapott a magyar válogatottba. 

„Nagyon fura érzés volt azok ellen a srácok elleni játszani, akikkel tizenakárhány évig együtt jégkorongoztam. Nem is tudom leírni, ezt érezni kell az embernek. Például amikor gólt szereztünk, akkor én örültem, ők meg ugye ennek nem igazán” – mondta azzal kapcsolatban Galajda Zsombor, hogy először játszott nevelőegyesülete, a DVTK Jegesmedvék ellen azóta, hogy nyáron az FTC-Telekomhoz igazolt.

Videónkban többek között arról is beszél, hogy a mérkőzés előtt azon is gondolkodott, mi lesz, ha gólt szerez, illetve mennyire kommunikált a volt csapattársakkal.

A 3–2-es FTC-siker utána természetesen a találkozó legfontosabb történéseit is megnézzük mindkét szempontból. A miskolciaktól Lövei Dáviddal beszélgettünk, aki életében először meghívót kapott a magyar válogatottba, így a jövő heti Sárközy Tamás-emléktornán lehetősége lesz bizonyítani az új kapitánynak, Don MacAdamnak. A 22 éves csatár elárulta, hogyan értesült a hírről, kivel osztotta meg először, s mennyire várja izgatottan a hétfőn kezdődő összetartást.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
Corona Brasov (romániai)
–FEHA194–1(2–0, 2–1, 0–0)
UTE–DEAC3–2(1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövés után
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék3–2(2–0, 1–0, 0–2)

Budapest JA HC–Dunaújvárosi Acélbikák5–3(0–1, 3–2, 2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik