Erste Liga: Brassóban kapott ki a FEHA19, szétlövéssel nyert az UTE

Vágólapra másolva!
2023.11.03. 20:44
null
Simán kikapott Brassóban a FEHA19 (Fotó: Milata Daniel-Maximilian/Corona Brasov)
Sima vereséget szenvedett a Corona Brasov otthonában a FEHA19 a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. Az UTE szétlövéssel múlta felül a DEAC gárdáját, míg a Ferencváros izgalmas meccsen győzte le a DVTK-t.

Erősen kezdték a fehérváriak elleni csatát brassóiak, Williams duplájával kétgólos előnyt harcoltak ki az első harmadban. A második játékrészben Blackwater révén már három volt közte, majd szinte azonnal szépített Farkas László. A harmad utolsó másodperceiben Williams kipipálta a mesterhármast, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzés s egyben a végeredményt is beállította.

A rendes játékidő 2–2-es döntetlent hozott az UTE és a DEAC ütközetén, s miután a hosszabbításban nem született gólt, a szétlövésre maradt a döntés – az újpesti Sam Coattát leszámítva mindenki hibázott, így a lila-fehérek ünnepelhettek.

Izgalmas végjátékba torkollott a magyar bajnok Ferencváros és a DVTK presztízscsatája, a zöld-fehérek az első két játékrészben háromgólos előnyre tettek szert, de a Jegesmedvék két góllal izgalmassá tették az utolsó harmad hajráját, az egyenlítés viszont már nem sikerült a miskolciaknak.

A nap utolsó mérkőzésén hiába vezetett 3–0-ra a Dunaújváros a BJAHC otthonában, a fővárosi együttes innen is képes volt visszakapaszkodni, s 5–3-ra megnyerte a találkozót.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
Corona Brasov (romániai)
–FEHA19 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)
UTE–DEAC 3–2 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövés után
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)
Budapest JA HC–Dunaújvárosi Acélbikák 5–3 (0–1, 3–2, 2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik