Férfi jégkorong: Van valami különleges ebben a csapatban – Kiss Dávid

Vágólapra másolva!
2023.09.18. 09:44
null
Kiss Dávid elégedett (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)
Kiss Dávid vezetőedző nagyon örült, hogy Hydro Fehérvár AV19 két idegenbeli győzelemmel kezdte az osztrák jégkorongliga (ICEHL) idényét, és szerinte van valami különleges a csapatban.

 

A Volán előbb 3–0-ra győzött Asiagóban, majd 3–1-re az előző kiírásban finalista Bolzanónál.

„Nagyon örülök, hogy így kezdtük az idényt, ez is volt a tervünk. Azt hiszem, nagy szó ez, hogy egy ilyen nehéz túra után, amikor két nap alatt két mérkőzést játszottunk, ráadásul az egyiket a Bolzano otthonában, amelyik a liga egyik topcsapata. A második mérkőzésen, egygólos hátrány után jöttünk vissza. Volt egy negyedik sorunk, amely hozta az energiát, gólokat lőtt, és visszabillentett minket a helyes irányba” – fogalmazott a klub Facebook-oldalán az ICEHL történetének első magyar edzője, aki egyben a Fehérvár valaha volt legfiatalabb vezetőedzője.

„Van valami különleges ebben a csapatban. Vannak momentumok, amikor nem játszunk szépen, Bolzanóban is ez történt az első két harmadban, de a játékosok mégis csapatként küzdenek végig, az utolsó percekig hajtottak most is. Megint voltak kiállítások, amiket el kellett volna kerülni” – mondta.

A 33 éves Kiss Dávid kiemelte Olivier Roy kapus teljesítményét, mert akárcsak az 1. fordulóban, megint nagyszerűen tartotta mérkőzésben a csapatát.

Roy két találkozó alatt 55 lövésből 54-et hárított, a 98.2 százalékos védési hatékonysággal és a 0.5-ös kapott gólátlaggal összesítésben a második, ám a legjobb azon kapusok között, akik már két összecsapáson is túlvannak.

A listavezető Fehérvár legközelebb pénteken lép jégre, és első hazai találkozóján a címvédő Red Bull Salzburgot fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik