Erste Liga: idegenben verte a Gyergyót a Brassó

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.09.30. 20:01
null
Fotó: Gyergyói HK
A Brassó 4–3-ra nyert a Gyergyószentmiklós otthonában a jégkorong Erste Liga egyetlen szombati mérkőzésén.

Új „örökbérletes” költözött a gyergyószentmiklósi műjégpálya épületébe: a székelyek közönsége először csodálhatta meg a mennyezet vasszerkezetére újonnan felhúzott bajnoki lobogót, amely a Gyergyói HK története első, 2022–2023-as Erste Liga-sikerét hirdeti.

Bosszúsan korcsolyáztak be alá a Corona Brasov játékosai, ugyanis a gyergyóiak elleni elődöntő hetedik meccsén, hosszabbításban zúgtak ki az előző kiírás végjátékában. A nyáron még tovább erősödő vendégek idényük első mérkőzésén bajnokveréssel jelezték, készen állnak a trónfosztásra.

Az általános vélekedés szerint ha egy csapat – lásd Gyergyó – 24 óra leforgása alatt két meccset is játszik, ezek közül a másodikat olyan ellenféllel – lásd Brassó – szemben, amely előtte huzamosabb ideig nem meccselt, az elején jobban teljesít, hiszen ritmusban van, míg pihentebb riválisa inkább a találkozó második felében használhatja ki, hogy frissebb. Ezzel szemben a Corona az első percektől kezdve sokkal veszélyesebb volt, mint Szilassy Zoltán legénysége, így némi meglepetést okozott, hogy mégis a hazaiak kerültek előnybe.

Ahogyan az is valamelyest váratlan fordulat volt, hogy mindkét klub ügyeletes bajkeverője, a pénteken véglegesen kiállított Devin DiDiomete és az első harmadban négy percet a büntetőpadon töltő Garrett Clarke is bírt magával, és nem torkollott olyan verekedésekbe a meccs, mint a Gyergyó Csíkszereda elleni nyitányán.

A hazaiak hálásak lehettek a többször is bravúrosan védő Rasmus Rinnének, hogy a harmadik játékrészre még döntetlennel fordultak rá, de a Brassó egy perc alatt ütött két gólt, így hiába a sok kisbüntetés a vendégeknél, hiába Brance Orbán szépítő – idénybeli harmadik – gólja, s hiába az üres kapuval támadás az utolsó percekben, Dave MacQueen együttese 4–3-as győzelmével mind a három pontot elvitte Gyergyószentmiklósról.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
GYERGYÓI HK (romániai)–CORONA BRASOV (romániai) 3–4 (1–0, 1–2, 1–2)
Gyergyószentmiklós. V: André, Rédai (romániaiak), Gheorghies (román), Magyar Á. (romániai)
GYERGYÓ: RINNE – Haaranen 1, Jalonen / Mesikämmen, Fejes / Imre, J. Horvath / Györfy – B. ORBÁN 1, Császár, Bodó (1) / Vincze P. (1), Sylvestre (2), SÁRPÁTKI 1 / Sándor-Székely, Silló, Szigeti / DiDiomete, Csiszer, Vincze G (1). Edző: Szilassy Zoltán
BRASSÓ: DUBEAU – Piché (1), O. Williams / Boriszenko 1, Clarke / Bors, Farkas T. / Kovács E. – KÓGER D. (1), Schaber (2), VanWormer 1 / Valchar 1, BLACKWATER 1 (1), Kovács M. / Szabó K., Sills, Zagidullin (1) / A. Vasilei, Gajdó B., Rokaly-Boldizsár. Edző: Dave MacQueen
Emberelőny-kihasználás: 7/1, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Nagyon jó csapat a Brassó, három rutinos sorral. Hasonló cipőben járnak, mint mi, együtt tartották a keretüket. Az öt emberelőnyünkből csak egyet használtunk ki, ezen javítanunk kell. Pozitívum, hogy sosem adtuk fel, végig küzdöttünk. Mind a két csapat kicsivel erősebb lett az előző idényhez képest, jó iramú, fizikailag nagyon kemény összecsapás volt, rengeteg mindent tanulhatunk ebből a találkozóból.
Strenk Hunor (másodedző): – Ott folytattuk, ahol az előző idény végén abbahagytuk. Nem titok, hogy szomorúak voltunk azért, hogy az elődöntő hetedik meccsén kiestünk. Fontos pillanatokban szereztünk gólt, jól működtek a speciális egységeink. Egyben tartottuk a csapatot, és próbáltuk kiegészíteni a keretet a nyáron. Messze vagyunk még a csúcsformánktól, de az idény kezdetén ez még nem is baj.

AZ ÁLLÁS
1. Dunaújvárosi Acélbikák 1 1 6–2 +4 3
2. DVTK Jegesmedvék 1 1 5–2 +3 3
3. UTE 1 1 4–1 +3 3
4. Gyergyói Hoki Klub 2 1 1 9–7 +2 3
5. Corona Brasov 1 1 4–3 +1 3
6. FTC-Telekom 0 0–0 0 0
7. Sport Club Csíkszereda 1 1 3–6 –3 0
8. DEAC 1 1 2–5 –3 0
9. Budapest Jégkorong Akadémia 1 1 1–4 –3 0
10. FEHA19 1 1 2–6 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik