Jégkorong: visszatérő tréner lett Kiss Dávid segítője Fehérváron

Vágólapra másolva!
2023.07.26. 17:46
A kanadai Tyler Dietrich lett a frissen kinevezett vezetőedző, Kiss Dávid segítője az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19-nél.

A klub szerdán jelentette be, hogy a tengerentúli szakember – aki 2011 és 2016 között már dolgozott a koronázóvárosban – másodedzőként tér vissza.

Tyler Dietrich előbb az ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági, majd junioregyüttesét irányította, a 2015–2016-os évadban pedig a Fehérvári Titánok vezetőedzője volt. 2016 tavaszán a Fehérvár AV19 vezetőedzőjének nevezték ki, a munkát azonban nem kezdte el, mert a kanadai szövetségtől kapott állást a férfi válogatott stábjában videoelemzőként. Ebben a minőségben olimpián is megfordult.

„Az elmúlt hét évben abban a szerencsében volt részem, hogy a legjobb edzőkkel, menedzserekkel, és a világ legjobb játékosaival dolgozhattam és közösen számos sikert értünk el” – fogalmazott.

Kiss és Dietrich korábban már dolgoztak együtt a fehérvári akadémián, de akkor fordított felállásban.

„Fontos volt számunka, hogy ők ketten már dolgoztak együtt, ráadásul Tyler a Team Canadánál töltött idejének köszönhetően a legújabb trendekkel kapcsolatosan is képben van, a tapasztalatával pedig rengeteget segíthet nekünk. Az ő igazolása kapcsán szerencsés az időzítés, örülök, hogy egy ilyen szakmai stábbal vágunk neki a 2023–2024-es kiírásnak” – jegyezte meg Szélig Viktor általános menedzser.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik