Jégkorong: Lehetőséget akartunk adni ezeknek a játékosoknak – Constantine

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 09:31
Míg a magyar női jégkorong-válogatott már túl van az első meccsén az A-csoportos világbajnokságon, a férfiak még csak a felkészülés első hetét fejezték be. Kevin Constantine az ukránok elleni két felkészülési mérkőzésen adott lehetőséget a bizonyításra azoknak, akik a bő keret tagjai. Jövő héten közülük néhányan csatlakozhatnak a szűkebb kerethez – bár hiányzói még így is lesznek a válogatottnak. 

„Hatan sérülés, és legalább négyen a klubkötelezettségük miatt nem tudnak csatlakozni jövő héten a már szűkebbnek szánt vb-kerethez” – árulta el Kevin Constantine az NSO Tv-nek, ahogy arról is beszélt az ukránok elleni, második felkészülési mérkőzés után, hogy a magyar férfi jégkorong-válogatott felkészülésének első hetében azokat a játékosokat akarták feltérképezni, akik a bő keretben ott vannak, de azt bizonyítaniuk kellett, hogy jó kiegészíthetik a rutinosabb játékosokat.

Azt már Terbócs Istvántól tudtuk meg, hogy néhány játékosnak már megköszönte a munkát a szakmai stáb, de azokat még nem nevezte meg, akik jövő héten is ott lesznek az edzőtáborban. A csatárral emellett elemeztük a két, ukránok elleni mérkőzés tapasztalatait, elmondta, mit kért tőlük a kapitány, s arra is kitért, hogy a saját teljesítményét hogyan ítéli meg.

JÉGKORONG
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
Miskolc, 710néző.V:Korbuly, Soós, Kövesi, Kis-Király
MAGYARORSZÁG:Arany G. – Horváth M., KISS R. / Garát, Szabó B. / Falus, Tóth Gergely / Hadobás – Kóger D., Páterka, TERBÓCS / Vértes, Papp K.(1),Mihály Ákos1/ Ambrus G., Németh K., Schlekmann / Rétfalvi, Nagy Krisztián, Galajda.Szövetségi kapitány:Kevin Constantine
UKRAJNA:DJACSENKO – Voronin, Merezsko(1)/ Ratusnij1,Ignatenko / Hrebenik(1),Andrejkiv / Sziszak, Varava – Korencsuk, Nimenko, Deniszkin / TRAHT1 (1),Mazur(1),PERESZUNKO(2)/ Morozov, Kucevics(1),Borodaj / Pancsenko, Ruzsnikov(1),VORONA2. Szövetségi kapitány:Vadim Sahrajcsuk

Gól – emberelőnyből:3/0, ill. 4/2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik