Erste Liga: 74 perces meccsen jutott döntőbe a Gyergyó

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.17. 20:16
null
Orbán gólja (Fotó: Erste Liga)
A jégkorong Erste Liga elődöntőjének hetedik meccsén a Gyergyói HK 2–1-re legyőzte a Corona Brasovot, így 4–3-ra megnyerve a párharcot bejutott a döntőbe.

 

Brance Orbán szerzett vezetést a Gyergyónak az első harmadban, majd a harmadikban Kóger Dániel egyenlített – 60 perc után ez maradt az eredmény, így hosszabbítás következett.

Közel 14 perce telt, míg gólt láthattak a nézők: 73:53-nál járt az óra, amikor Sébastien Sylvestre megszerezte a döntőt érő gólt a Gyergyónak.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS

Gyergyói HK (romániai)–Corona Brasov (romániai) 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után.
Gyergyószentmiklós, 1270 néző. V: Korbuly, Soós, Balla, Kövesi.
GYERGYÓ: RINNE – Haaranen, Marttinen / FEJES, Saari / Imre (1), Kozma Zs. – BODÓ (1), B. Orbán 1, Tranca (1) / DiDiomete, SYLVESTRE 1, Vincze P. / Császár, Sándor-Székely, Szigeti (1) / Bíró G., Csiszer, Silló. Edző: Szilassy Zoltán
BRASSÓ: TOTH – Clarke, Sweeney / Garcia, O. Williams (1 / Boriszenko (1), Bors / Gajdó T. – KÓGER D. 1, Schaber, VanWormer / Domingue, Gliga, VALCHAR / Gajdó B., Sills, Szabó K. / Antal L., Buda, R. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 48–45. Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 2/0.

MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: 
– Örülök, hogy részesei lehetünk annak az élménynek, amit az okozott, hogy a város első csapatsport-egyesülete döntőbe jutott egy nemzetközi ligában. Heroikus küzdelem volt, a brassóiak magas szintű teljesítményét mutatja, hogy négy hosszabbításos meccset játszottunk, nagyon közel volt egymáshoz a két csapat.
Dave MacQueen: – Ez a párharc olyan volt, mint a döntő, négy mérkőzés is hosszabbításban dőlt el. Nagyszerű meccseket játszottunk, mindkét csapat beleadott mindent, viszont az egyiknek veszítenie kellett. Azon múlt, ki hibázik a végén, és ezek sajnos mi voltunk. Kicsit idegesek voltunk, nem ment úgy a játék, ahogyan szerettük volna.

A párharc végeredménye: 4–3 a Gyergyó javára.

Budapest JA–FTC-Telekom 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik