Jégkorong: továbbra is áll a bál a román szövetségnél

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.18. 08:58
null
Nagy Attila ismét megpályázná az elnöki pozíciót
Szeptemberben zavaros körülmények között választották újra a szervezet elnökének Alexandru Halaucát, majd az összes ekkor született határozat érvényességét felfüggesztették – rendkívüli közgyűlésén a szövetség úgy döntött, áprilisban megismétlik a tisztújító gyűlést.



Csak nem csillapodnak a kedélyek a Román Jégkorongszövetség (FRHG) háza táján. Emlékeztetőül: tavaly szeptemberben az FRHG tisztújító gyűlést tartott, ám nagy port kavart, hogy (többek között) mondvacsinált indokokkal elutasították a székelyföldi klubok támogatását élvező Nagy Attila pályázatát, így – az átmeneti békesség és az erdélyi klubok Erste Liga-indulása érdekében – Alexandru Halaucát újra megválasztották.

Az ülésen meghozott határozatokat a szabálysértések miatt azonban Románia sportminisztere, a székely Novák Károly Eduárd felfüggesztette. Halauca válaszként úgy fogalmazott, hogy Novák nagyon az irányítása alá akarja vonni a szövetséget, hogy ezáltal az erdélyi magyar klubok érdekeit kiszolgálja, s büntető feljelentést tett hivatali visszaélés miatt, amiért rendkívüli közgyűlést rendelt el.

A rendkívüli közgyűlést szerdán tartották meg (Halauca távollétében), s a megjelenő, szavazati joggal rendelkező résztvevők úgy döntöttek, eltörlik a szeptemberi határozatokat, s április 7-én tartanak új tisztújító közgyűlést. Erre azért is van égető szükség, mert Halauca a felfüggesztésre válaszként egyoldalúan felbontotta a szövetség és a sportminisztérium közötti szerződéseket, így a szervezet nem kaphat költségvetési támogatást sem. Nagy Attila bejelentette, hogy amennyiben a székelyföldi klubok továbbra is támogatják (efelől nem sok kétségünk van), elindul az FRGH elnöki pozíciójáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik