Jégkorong: akár fehérvári gól is lehet a BL legszebbje

Vágólapra másolva!
2023.02.13. 19:34
null
Petan (91) remek szóló végén emelt a lengyelek kapujába (Fotó: Dömötör Csaba)
A Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának olasz támadója, Alex Petan – pontosabban a lengyel GKS Katowice ellen szerzett gólja – is szerepel a jégkorong Bajnokok Ligája ötös listáján, amely a sorozat idei kiírásának legszebb találatait gyűjti össze. Az öt gól közül kerül ki az évad legszebb találatra, szavazni a versenysorozat honlapján lehet szombat estig.

Alex Petan az osztrák ligában 35 bajnokin 14 gólja mellett 16 asszisztjával s így 30 pontjával ugyan a fehérváriak házi pontkirálya az idényben, ám kétségtelen, hogy legemlékezetesebb találata a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában esett, amellyel a Fehérvár AV19 1–0-ra legyőzte a lengyel GKS Katowicét.

A jégkorong BL-ben első alkalommal szerepelt ebben a kiírásban magyar csapat, s Petan révén az év végi díjkiosztók során is érdekelt lehet, miután az olasz csatár találata bekerült a legszebbek közé. A sorozat hivatalos honlapján ugyanis kiválasztottak öt találatot az idényben eddig lejátszott 124 gól közül, amelyekre február 18-a, szombat estig lehet szavazni – mégpedig ide kattintva.

PETAN GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik