Erste Liga: Sajnáljuk, hogy így alakult – Virág Csaba

Vágólapra másolva!
2023.02.14. 15:25
null
Virág Csaba sajnálja, hogy így alakult az Újpest idénye (Fotó: Nemzeti Sport)
Virág Csaba, az UTE jégkorongcsapatának vezetőedzője sajnálja, hogy kiestek a Dunaújvárossal szemben az Erste Liga rájátszásának selejtezőjében, így az utolsó, 10. helyen fejezték be az idényt.

Kiemelte: az egész évadban „csúsztak-másztak”, sok volt a sérültjük, és nekik csupán négy légiósuk volt, szemben az ellenfelekkel, akiknél nyolc-tíz vagy még több is.

„Az új pontrendszerben az volt a koncepció, hogy hat légióssal álljunk fel, a többi hely a magyaroké. Így történhetett, hogy közel tíz játékost tudtunk felhozni a junioroktól. Ha nekünk is nyolc-tíz légiósunk lett volna, akkor ezek a fiatalok nem játszhattak volna az Erste Ligában. A védelemben például egyetlen légiósunk játszott, máshol négy” – mondta Virág, aki hozzátette, többet szerettek volna kihozni az idényből, és sajnálják, hogy így alakult.

A lila-fehérek az alapszakaszt a nyolcadik helyen zárták, és a kilencedik Dunaújvárossal csatáztak a negyeddöntőbe jutásért, ám 3–1-es összesítéssel alulmaradtak. És mivel az alapszakaszban hetedik DEAC is búcsúzott a sereghajtó FEHA-val szemben, ezért a végelszámolásban a Magyar Kupa-bronzérmes Újpest lett a tizedik, a DEAC pedig a kilencedik.

Virág jelezte azt is, hogy a következő hetekben a szakosztályban kiértékelik az idényt.

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–UTE 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)
Dunaújváros, 270 néző. Vezette: Haszonits, Rencz, Kövesi, Balla
DAB: JARVINEN – Brus, Varga A. / SVARS, Kmec / Vas Márk, Léránt / Lammi, Tamás – EMBRICH 1, Ödman (1), VALTOLA 1/ DÉZSI (1), SOMOGYI B. 1, Szalma (1) / Mihálik, Niskanen, Ribcsik / Marosi, Strenk O., Szabó Cs. Vezetőedző: Niko Eronen
UTE: RAJNA – Erdőhelyi, Jekunen / KISS D., Tornyai / Kiss Phil., POKORNYI (2)      – Just, Kovács Alex, Pereszunko / Kiss P., Madácsi, Shirley / BENK 1, Nemes (1), NÉMETH A. 1 (1) / Balogh B., Kovács S., Nádasy. Vezetőedző: Virág Csaba
Kapura lövések: 29–43.
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Niko Eronen:
– Idegesen kezdtünk, lassan, mert senki sem akart hibázni. A második harmad nagyon nehéz volt, az Újpest jól játszott, tényleg az életéért küzdött, de a szünetben nagyon fogadkoztak a srácok, hogy megfordítják a meccset, és ez szerencsére sikerült.
Virág Csaba: – Nyernünk kellett volna, jól szálltunk bele a meccsbe, de ez a találkozó is tükrözte idegenbeli teljesítményünket, mert hiába játszunk időnként jól, időnként nagyon jól, egyszerűen nem tudjuk győzelemmel befejezni ezeket a meccseket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik