Jégkorong: visszavágott az osztrákoknak a férfiválogatott

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.16. 21:26
null
Papp Kristóf (balra) is kivette a részét a férfiválogatott kapfenbergi sikeréből (Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)
Visszavágott a csütörtöki vereségért Ausztriának a magyar férfi jégkorong-válogatott a két csapat péntek esti találkozóján Kapfenbergben.

 

Hat percet kellett várni a többnyire Erste Ligá-s játékosokkal felálló magyar válogatott első góljára, amelyet Papp Kristóf passzából Horváth Bálint lőtt. Újabb hat perc telt el, amikor Páterka Bence és Szabó Bence összehozta a második magyar találatot is – a gyorsan jött kétgólos előnyt a harmad végéig meg is őrizte Fodor Szabolcs megbízott kapitány csapata.

A második felvonás végén szépítettek az osztrákok, akik a záró játékrész legvégén hat a négy ellen is támadtak, de az egyenlítő gólt nem tudták megszerezni, így maradt a 2–1-es magyar győzelem.

JÉGKORONG
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 1–2
(0–2, 1–0, 0–0)
Kapfenberg. V:
Nikolic, Schauer, Bärnthaler, Wimmler (osztrákok)
AUSZTRIA:
Vorauer – Kernberger, Maier/ Schreier, Zündel / Stapelfeldt, Posch (1) / Pfeffer – Bär, Maxa, Lanzinger / Harnisch, Baumgartner, Thaler /Antal, Pusnik, Preiser 1 / Bretschneider (1), Krainz, Mitsch. Szövetségi kapitány: Roger Bader
MAGYARORSZÁG:
Farkas R. – Kiss R., Vokla / Szabó B. (1), Garát (1) / Seregély Máté, Dóczi / Tóth Gergely, Falusi – Papp (1), Horváth B. 1, Sárpátki / Schlekmann, Páterka 1, Vincze P. / Kreisz B., Császár, Galajda / Sági Martin, Rétfalvi , Szigeti. Megbízott szövetségi kapitány: Fodor Szabolcs
Kapura lövések:
24–22
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– A csütörtöki mérkőzésünkön is próbáltak küzdeni a srácok, de ritkán jöttek be a megoldásaink, egész nap utaztunk, és kissé enerváltak voltunk a jégen, lassabb volt a csapat, mint a második meccsen. Pénteken már fel tudtuk venni az ellenfelünk tempóját, sőt időnként felül is múltuk azt. Minden egyes korongért megharcoltak a fiúk, sok párharcot megnyertünk, és szívvel-lélekkel játszottunk, ezért megérdemelten nyertünk. Annak ellenére, hogy felkészülési mérkőzés volt, mindenki átérezte, mit jelent a címeres mezt viselni, figyeltek egymásra a srácok a jégen, és ez vezetett sikerre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik