Jégkorong: Fura érzés volt a példaképeimmel egy sorban játszani – Ambrus Gergő

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 09:11
A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbításban győzte le a japánokat 3–2-re a Sárközy Tamás-emléktorna csütörtöki nyitó napján. Nemcsak Kevin Constantine debütált szövetségi kapitányként, hanem a székely születésű Ambrus Gergő is bemutatkozott a nemzeti csapatban, akit a rutinos Kiss Dániel is dicsért. 

„Nagyon örülök annak, hogy bemutatkozhattam a magyar válogatottban. Úgy gondolom, jól is sikerült, igyekeztünk azt csinálni, amit az edző kért, s szerintem ez jó kezdet volt” – mondta a debütáló Ambrus Gergő, aki Nagy Gergővel és Sofron Istvánnal került egy sorba a japánok elleni meccsen. – Nagyon segítőkészek voltak, nekem ők a példaképeim, ezért először nagyon fura volt velük együtt játszani, de aztán belejöttem. Az izgulást pedig már kinőttem, mindig csak a játékkal próbálok foglalkozni.

A válogatott második gólját szerző rutinos védő, Kiss Dániel videónkban meg is dicsérte a 20 éves fehérvári játékost, továbbá reagált Kevin Constantine véleményére,mely szerint rengeteg olyan információ kavarog a játékosok fejében, amit az összetartás alatt szereztek, s ezeknek helyretétele hosszabb időbe telik.

JÉGKORONG, SÁRKÖZY TAMÁS EMLÉKTORNA
1. játéknap
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 3–2(0–1, 2–0, 0–1, 1–0) – hosszabbításban
Budapest, Tüskecsarnok,1205néző.V: Nagy Attila, Pálkövi, Kövesi, Muzsik.
MAGYARORSZÁG: Rajna – Kiss Dániel1, Kiss R. / Stipsicz, Garát(1)/ Szirányi, Fejes / Pozsgai, Horváth M. – Vincze P.(1), Nagy Krisztián (1), Szigeti / Csányi, Vas J., Sárpátki / Ambrus G., NAGY G.2, SOFRON (2)/ Kulmala, Sebők (1), Galló.Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
JAPÁN: Nariszava – Szato H., Jamada / Halliday, Hajata / Hasimoto, Minosima / Ocu J., Szoma – Nakadzsima S.(1), Szato K.1, Takagi / Nakajasiki(1), OSZAVA1 (1), Ocu K.(1)/ Furuhasi, Nakadzsima T., Szuzuki / Irikura, Iszogai.Szövetségi kapitány:Perry Pearn
Kapura lövések: 38–25.Gól – emberelőnyből:5/1, ill. 3/1.

MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine:– Nyertünk, úgyhogy nem mondhatom, hogy elégedetlen lennék. Ez volt az első mérkőzésem egy felnőttválogatott élén, és jó érzés a győzelem. Ugyanakkor harmincnyolc év edzői tapasztalatával elmondhatom, lehetetlen és helytelen megítélni egy csapatot az első meccs alapján. Rengeteg információ kavarog most a játékosok fejében, ezeket helyre tenni hetekbe telik.
Perry Pearn:– Boldog vagyok a játékunk miatt, sok volt benne a pozitívum. Az első és a harmadik játékrészt is megnyertük, de a másodikban túl nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél. Jól kezeltük, hogy a magyar csapat fizikailag erősebb nálunk, de ezen a téren még fejlődnünk kell.

KORÁBBAN
Ukrajna–Olaszország 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik