Jégkorong: Stipsicz Bence örül, hogy a magyar klubnak hazai pályán volt sikerélménye

POZSONYI SZILÁRDPOZSONYI SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 08:04
null
A BL-sorsolás alakulhatott volna szerencsésebben, a bivalyerős ellenfelekkel szemben sok munkája volt a védő Stipsicz Bencének (Fotó: Dömötör Csaba)
Győzelemmel búcsúzott a BL-től a Fehérvár, a GKS Katowice ellen mindkét mérkőzését megnyerte, szerdán egy gólt sem kapott. A magyar válogatott és a Volán védője, Stipsicz Bence lapunknak elmondta, bosszantotta őket, hogy a legutóbbi ICEHL-meccseken túl sok gólt kaptak, ezért is volt különös jelentőségű a shutout.  

„Az persze már kevésbé örömteli, hogy csak egyet ütöttünk   – tette hozzá Stipsicz. –  Remek hangulatú mérkőzést játszottunk, és fontos, hogy szurkolóink az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban láttak minket nyerni. Nem uraltuk annyira a játékot, mint amennyire szerettük volnavagy mint amennyire idegenben sikerült. De így is sok helyzetet dolgoztunk ki, csak sajnos sokáig nem sikerült bekaparni egyet sem… Szerencsére nem lett úrrá rajtunk a frusztráció, nem görcsöltünk, tartottuk magunkat az eredeti elképzeléshez. Végül a gólunkat is inkább szerencsés helyzetből, szólóból szereztük.

A győzelmet nem kell magyarázni, a fehérváriak csoportharmadikként búcsúztak a sorozattól, miután mindkét nyerhető találkozójukon győztek. A D-csoportból a címvédő svéd Rögle BK és a svájci bajnokság ezüstérmese, a ZSC Lions jutott a kieséses szakaszba, ellenük nem volt reális esély a diadalra. Stipsicz azonban így is nagy élménynek nevezte a BL-szereplést.

„Olyan csapatok ellen hokiztunk, amelyek jóval jobbak nálunk, ráadásul a GKS Katowicét kétszer megvertük, így sikerélmény is jutott   – magyarázta a 25 éves védő. – A sorsolás, mondjuk, lehetett volna szerencsésebb, mert a Rögle és a Zürich is az egész BL-mezőnyt tekintve a legerősebbek közé tartozik. Így is elégedettek lehetünk, sokat tanultunk, ami a bajnokságban mindenképp a hasznunkra válik. Egyedül az nem szerencsés, hogy egy-két meccsen nagyon »elszaladt« az eredmény.”

A sérülés miatt a múlt évadot majdnem teljes egészében kihagyó bekk kiemelte, a Rögle és a Zürich ellen sokat kellett védekeznie a Volánnak, és sok kiállítást gyűjtött össze, így a kívántnál többet gyakorolt emberhátrányos védekezése jobb, mint a tavalyi bajnokság ugyanezen szakaszában volt. Az érem másik oldala, hogy mivel értelemszerűen keveset támadtak ezeken a találkozókon, egyelőre még szenvednek e játékelemben. Stipsicz szerint azt a játéktempót, azt a pontosságot, amit a BL-ben kellett mutatni, megtartják az ICEHL-ben is.

Erről pénteken máris tanúbizonyságot tehet a Volán, hiszen a ligaújonc Pioneers Vorarlberg vendégeként lép jégre az osztrák bázisú ligában, ahol a fehérváriak nyolc meccsen három győzelemmel, két hosszabbításos és három rendes játékidős vereséggel állnak – a sikerek közül egy éppen a soron következő Pioneers ellen született…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik