Jégkorong BL: harmadik lett csoportjában a Fehérvár

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 20:08
A harmadik helyért lépett jégre a jégkorong Bajnokok Ligája D-csoportjának utolsó, hatodik fordulójában a lengyel Katowice ellen a Hydro Fehérvár AV19. A házigazda Fejér megyeiek Alex Petan második harmad végén lőtt góljával hazai győzelemmel búcsúztak a sorozattól, és harmadik helyen végeztek kvartettjükben.
Alex Petan góljával győzelemmel búcsúzott a BL-től a Volán (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Alex Petan góljával győzelemmel búcsúzott a BL-től a Volán (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Az egy győzelemmel és négy vereséggel álló Fejér megyeiek a hasonló mérleggel, de csak hosszabbítás utáni sikerrel rendelkező csoportnegyedik Katowice ellen végig kiélezett mérkőzést játszottak; az első harmad csak lövéseket hozott, gólt nem.

A második húsz percben is sokáig gyűrték egymást a csapatok, de a játékrész végén korongszerzés után Alex Petan saját harmadából vezethetett ziccert, amelynek végén okosan lőtt a lengyel kapuba, előnyhöz juttatva a fehérváriakat. 1–0

A harmadik harmadban a vendégek is próbálták aktivizálni magukat, ám ahogy a hazaiak sem tudták növelni a különbséget, a vendégek sem tudtak egyenlíteni. A Hydro Fehérvár AV19 1–0-s sikerével harmadik helyen végzett a D-csoportban, s győzelemmel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

ÍGY SZÓLT A MAGYAR HIMNUSZ A FEHÉRVÁR UTOLSÓ BL-CSOPORTMÉRKŐZÉSÉN

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT
6. FORDULÓ

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–GKS KATOWICE (lengyel) 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Székesfehérvár, 2894 néző. V.: Jobbágy, Hronsky (szlovákok), Zgonc, Hribar (szlovének).
FEHÉRVÁR: O. ROY – T. CAMPBELL, O’Brien / STIPSITZ, Horváth M. / BETKER, Szabó D. / Reiter A. – Newell, Hári J., Kuralt / Erdély Cs., Findlay, PETAN 1 / Vértes, Bartalis I., Terbócs / Németh K., Sarauer, Ambrus G. / Mihály Ákos.
Edző: Kevin Constantine
KATOWICE: MIARKA – Rompkowski, Kolusz / MIKKOLA, Wanacki / Kruczek, WAJDA / Musiol, Macias – Fraszko, Pasiut, Magee / Hitoszato, Monto, Krezolek / H. Olsson, Pulkkinen, Ch. Blomqvist / Bepierszcz, Smal, Prokurat.
Edző: Jacek Plachta
Kapura lövések: 27–29.
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – Teljesen lekötötte a figyelmemet a közönség, főleg a lengyel szurkolók, lenyűgözőek voltak. Ugyanakkor a játékosaink ettől kicsit feszültek lettek, az első öt percben nem hokiztak jól, utána viszont nagyon belelendültek. Nem változtattunk a tervünkön, véghezvittük, a harmadik játékrészben pedig okosan védtük meg az előnyünket. Nem adtunk sok lehetőséget a Katowicének, hogy egyenlítsen. Örülök, hogy hazai pályán is győztünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik