Jégkorong: kezdődik a BL – a Fehérvár részvételével

KAPOLCSI-SZABÓ BENCE, POZSONYI SZILÁRDKAPOLCSI-SZABÓ BENCE, POZSONYI SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 09:42
null
Az előző idényben ICEHL-ezüstérmes Volán első magyar klubként jutott a CHL elnevezésű sorozatba (Fotó: Árvai Károly)
Terbócs István szerint nincs teher a Volánon a CHL-szereplés előtt, és hasonló gyors tempójú hokit ígért, mint amit Kevin Constantine vezetőedző első évében is láthattunk.

 

A klubtörténeti pillanat, amire április óta vár (kis túlzással) mindenki Székesfehérváron, végre eljön: a Hydro Fehérvár AV19 jégre lép a jégkorong Bajnokok Ligájában (CHL).

Még huszonöt éve, az 1996–1997-es idényben a Dunaferr szerepelt az akkori legrangosabb európai sorozatban, a BEK-ben, azóta nem sikerült ugyanez a bravúr más magyar együttesnek. Eddig.

„Nem kerítünk túl nagy feneket ennek a ténynek – jelentette ki lapunknak a Volán csatára, Terbócs István. – Sőt, így nincs kihez mérnünk magunkat, nincs rajtunk teher.”

A nagy pillanathoz a csodaedző, Kevin Constantine érkezését kellett megvárni, aki rögtön első idényében minden korábbi rekordot megjavított a Fehérvárral, amikor az osztrák bázisú bajnokság ezüstérmeseként zárta az idényt.

„Nagy változás nincs az előző évadhoz képest – folytatta Terbócs. – Az edző ugyanúgy mindenkitől a maximumot várja, sok időt szentelt annak, hogy az új érkezők is megismerjék és elsajátítsák az ő szakmai elképzeléseit, stílusát, taktikáját.”

Az új arcok jellemzően a légiósok táborában tűntek fel, a fehérváriak 26 éves csatára kiemelte: a védelembe érkező Ben Betker és Andrew O'Brien erős fizikumát, valamint a támadószekciót erősítő Patrick Newell és Brett Findlay kreativitását – azt ígérte, ismét gyors tempójú hokit várhatunk tőlük.

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik