Sportrádió: Terbócsék elégedettek az eddigi szerepléssel

Vágólapra másolva!
2022.03.21. 08:05
null
Terbócs első ICEHL-idényén van túl (Fotó: Fehér Gábor/FMH)
Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (ICEHL) alapszakaszában a harmadik helyen végzett a Fehérvári AV 19, amely aztán a Val Pusteria 4–0-s kisöprésével története során először került be a sorozat elődöntőjébe. A döntőbe jutásért a jövő héten kezdődik a párharc, ami előtt Szélig Viktor, a fehérváriak általános igazgatója és Terbócs István, a csapat válogatott támadója volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége vasárnap este.

Terbócs István a MAC-nál töltött hosszú évek után az idény előtt igazolt át a Volánhoz, így első alkalommal szerepelt az osztrák bajnokságban. A tapasztalatairól is beszélt a műsorban.

„Nem számítottam arra, hogy ilyen jól kezdjük a bajnokságot, főleg azért nem, mert korábban én nem játszottam ebben a bajnokságban. Azt gondolom, hogy a harmadik hellyel elégedettek lehetünk, ugyanakkor lehet bennünk egy kis hiányérzet is, ha azt nézzük, hogy öt-hat fordulóval a vége előtt még a kezünkben volt a sorsunk, hogy esetleg a második helyre is odaérhessünk. Hosszú út végén voltunk, és összességében ez egy nagyon jó eredmény” – jelentette ki Terbócs István, aki értékelte a saját teljesítményét is.

„Jól kezdtem az idényt, de a tizedik meccs körül jött egy kellemetlen sérülés, amit rosszul viseltem, és sokat ki is kellett hagynom, talán többet is, mint korábbi pályafutásom során összesen. Az összképet nézve azt mondom, hogy ez ebben a ligában jó kezdés volt, de nem vagyok maradéktalanul elégedett” – fogalmazott a 25 éves csatár.

Szélig Viktor egyetértett játékosával abban, hogy a harmadik hely jó, de lehetett volna jobb is.

„Jól néz ki ez a harmadik hely, de lehettünk volna előrébb is. Ami viszont nagyon jó, hogy az alapszakasz során egyszer sem voltunk a hátsó szekcióban. A jó startnak köszönhetően nagyon gyorsan sikerült felkapaszkodnunk a tabella elejébe és végig ott is maradtunk, még akkor is, ha volt egy négymeccses hullámvölgyünk” – fogalmazott a korábbi kiváló válogatott védő, Szélig Viktor.

A meghívott vendégek beszéltek az elődöntős várakozásaikról is, valamint arról, hogy melyik csapat ellen lenne ideális játszani a döntőbe kerülésért – a teljes beszélgetés itt hallható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik