Osztrák hokiliga: Szélig Viktor szerint a strukturáltabb játéknak köszönhető a rájátszásba jutás

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 15:11
null
Szélig Viktor szerint a modern jégkorong jövője a sok videózás (Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap)
Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának általános igazgatója szerint a strukturáltabb játéknak köszönhető, hogy idén is bekerült az együttes az osztrák jégkorongliga (ICEHL) rájátszásába – írja az MTI.


Szélig az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn elmondta, hogy szerinte az együttes amerikai edzője, Kevin Constantine által előtérbe helyezett mentális felkészülés sokat javított a csapat játékán.

Meglátása szerint a modern jégkorong jövője a sok videózás, a taktikai és statisztikai elemzések, amelyek arra késztetik a játékost, hogy ne csupán a saját posztjával legyen tisztában, hanem lássa át a játékot az egész pályán.

A székesfehérváriak célja, hogy állandó résztvevővé váljanak a rájátszásban. Az együttes hetedik alkalommal jutott be a playoffba, de még egyszer sem sikerült a továbbjutás.

A Fehérvár 28 győzelemmel és húsz vereséggel a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, így a rájátszás első fordulójában nem kell jégre lépnie és harmadikként választhat ellenfelet a jövő hét szerdán kezdődő negyeddöntőkre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik