Jégkorong: Kanada nem vesz részt a Spengler-kupán

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.21. 16:18
A koronavírus-járvány következményeitől tartva a kanadai jégkorong-válogatott nem vesz részt a híres, december 26-31. közötti Spengler-kupán, Davosban – közölte az MTI.

A kanadai szövetség arra hivatkozik, hogy meg akarja őrizni a játékosok, az edzők és a személyzet egészségét, biztonságát az újra felfutóban lévő világjárványban.

„Régóta hagyománya van a Spengler-kupás szereplésünknek, és csalódás, hogy idén nem tudunk részt venni a rangos eseményen – mondta Tom Renney, a kanadai szövetség elnöke. – Meggyőződésünk azonban, hogy ez a helyes döntés a Kanadát képviselni hivatott játékosaink, edzőink és kisegítő személyzet egészségének és biztonságának megőrzése érdekében."

Az ügy hátterében az állhat, hogy ha a koronavírus-járvány új hulláma miatt az NHL-es sztárok mégsem indulnak a februári, pekingi olimpián, akkor döntő részben az Európában játszókra lehet alapozni az ötkarikás válogatottat, és ezért számukra csökkenteni kell a fertőződés rizikóját.

Az 1923 óta rendezendő Spengler-kupa tavaly, ugyancsak a Covid miatt elmaradt, az utolsó lejátszott tornát éppen Kanada nyerte 2019-ben. A juharleveles csapat helyett a Slovan Bratislava lesz a beugró.

A svájci Ambri-Piotta is lemondta az idei hatcsapatos kupát, helyére az SC Bern, SCL Tigers és az EHC Biel vegyes alakulata került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik