Jégkorong: újabb változás, Terbócs sem csatlakozik a válogatotthoz

Vágólapra másolva!
2021.11.08. 11:34
null
Terbócs sem lesz ott a hétvégi tornán (Fotó: Szabó Miklós)
A korábban jelzettekkel ellentétben három helyett négy változás történt a hétvégi Sárközy Tamás-emléktornára készülő magyar férfi jégkorong-válogatott keretében, miután kiderült, Vas János, Fejes Nándor és Hári János mellett Terbócs István sem csatlakozhat Sean Simpson szövetségi kapitány keretéhez.

Hétfőn kora délelőtt még arról számolt be az MTI, hogy Vas János, Fejes Nándor és Hári János helyett három új játékos került be a csütörtöktől szombatig sorra kerülő Sárközy Tamás-emléktornára készülő magyar férfi jégkorong-válogatott keretébe: Csányi Karol, Tóth Richárd és Tóth Gergely kaptak meghívót.

Késő délelőtt aztán újabb változást jelentett be a Magyar Jégkorongszövetség hivatalos honlapja: kiderült, hogy Terbócs István is kihagyni kényszerül a hétvégi tornát, helyette a Gyergyói HK csatára, Vincze Péter lehet ott a tornán a csapattal.

A válogatott tagjai hétfőn találkoznak, ekkor még nincs edzés, hanem Covid-teszten esnek át a játékosok.

A 2014-ben a finnekkel junior-világbajnok, 2017 óta Magyarországon szereplő Rasmus Kulmala a Sárközy-tornán debütálhat az együttesben. Róla klubedzője, a Ferencvárost trenírozó Fodor Szabolcs beszélt az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

„Ez egy próba, ami nem jelenti azt, hogy százszázalékos bizonyossággal bérelt helye lesz a világbajnokságokon. Ha tetszik a szakvezetőségnek, megküzd a helyéért, beilleszkedik a magyar válogatottba és megkapja az állampolgárságot, akkor viszont a világbajnokságokon is játszhat” – idézte Fodor nyilatkozatát a Magyar Távirati Iroda.

A Sárközy Tamás-emléktorna programja
November 11., csütörtök
19:00:
Magyarország–Olaszország
November 12., péntek
15:00:
Olaszország–Ukrajna
November 13., szombat,
16:00:
Magyarország–Ukrajna

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Rajna Miklós (UTE), Hetényi Zoltán (DEAC), Arany Gergely (FTC).
Védők: Macaulay Scott (MAC), Szirányi Bence (DVTK), Garát Zsombor (MAC), Horváth Milán (Fehérvár), Pozsgai Tamás (MAC), Kiss Dániel (UTE), Kiss Roland (DVTK), Tóth Gergely (MAC).
Csatárok: Sebők Balázs (Ilves Tampere, finn), Galló Vilmos (Lulea HF, svéd), Erdély Csanád (Fehérvár), Csányi Karol (Zvolen, szlovákiai), Sofron István (Csíkszereda), Vincze Péter (Gyergyói HK, romániai), Nagy Gergő (FTC), Magosi Bálint (Fehérvár), Nagy Krisztián (SaPKo, finn), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Szita Donát (Rungsted Seier Capital, dán), Mihály Ákos (Fehérvár), Rasmus Kulmala (FTC).

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik