Jégkorong: „Nem is tudom már, milyen nézők előtt játszani...”

PUSZTAI VIOLA (RIGA)PUSZTAI VIOLA (RIGA)
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 17:17
Vasárnap késő éjjel érkezett meg a magyar férfi jégkorong-válogatott Rigába, ahol a házigazda lettekkel, az olaszokkal és a franciákkal mérkőzik meg a 2022-es pekingi olimpia jegyében. A keddi jeges edzés után Stipsicz Bencét és Terbócs Istvánt kértük meg némi helyzetjelentésre. A fiúk a magyar szurkolóknak is üzentek. 

„Kicsit kaotikusan indult az utunk Bécsből Rigába”– árulta el Terbócs István, aki videónkban részletesen beszél arról, miért érkeztek meg csak éjjel egyre az olimpiai selejtezőtorna helyszínére. A hétfői karanténnapot követően kedd délután már az Arena Riga jegén edzett a csapat, még szokni kell a pályát, amely a megszokottól kisebb – tudtuk meg Stipsicz Bencétől, aki hozzátette, ez az előnyükre is válhat.

„Nem is tudom már, milyen nézők előtt játszani...” – reagált Stipsicz arra, hogy nem üres lelátók előtt kell megmérkőzniük a pekingi olimpiai részvételért, hiszen lehetnek szurkolók, sőt, magyar szurkolók is! Videónkban üzentek is nekik a srácok.

Most még üresek az Arena Riga lelátói, de csütörtökön a szurkolóktól lesz hangos (Fotó: Madarász Milán/Magyar Jégkorong Szövetség)
Most még üresek az Arena Riga lelátói, de csütörtökön a szurkolóktól lesz hangos (Fotó: Madarász Milán/Magyar Jégkorong Szövetség)

A rigai olimpiai selejtezőtorna programja (magyar idő szerint)

Augusztus 26., csütörtök, 14.30: Franciaország–Magyarország(M4 Sport)
Augusztus 26., csütörtök, 18.30: Olaszország–Lettország

Augusztus 27., péntek, 15.00: Franciaország–Olaszország
Augusztus 27., péntek, 19.00: Lettország–Magyarország(m4sport.hu–élő, M4 Sport– felvételről 23.15-től)

Augusztus 29., vasárnap, 12.00: Magyarország–Olaszország(M4 Sport)
Augusztus 29., vasárnap, 16.00: Lettország–Franciaország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik