Jégkorong: novemberben lesz az első Sárközy Tamás Emléktorna

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 14:41
null
Novemberben lesz az első Sárközy Tamás Emléktorna (Fotó: MJSZ)
A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnökségének döntése értelmében Magyarország ezentúl minden év novemberében megszervezi a férfi válogatottak számára kiírt Sárközy Tamás Emléktornát, amellyel a legendás MJSZ-elnök emlékét kívánják ápolni – írja az MTI.

 

Az MJSZ csütörtöki közleménye emlékeztet arra, hogy a sportág nemzetközi versenynaptárában a mindenkori tavaszi világbajnokságok mellett évente jellemzően három felkészülési torna szerepel, azonos időpontokban, novemberben, decemberben és februárban.

„Az utóbbi években az MJSZ a novemberi bajnoki szünet idején látott vendégül nemzeti válogatottakat a vb-felkészülés jegyében. A szövetség elnökségének döntése alapján ez a jövőben is így marad, és a férfiak számára rendezendő hazai tornák Sárközy Tamás nevét viselik majd” – írta az MJSZ.

Sárközy Tamás jogászprofesszor, az MJSZ volt elnöke egy évvel ezelőtt, 2020. február 4-én hunyt el. Sportvezetőként 1988 és 1998 között állt a magyar jégkorong élén, ez idő alatt – ahogy a közleményben fogalmaznak – megteremtette a feltételeket a sportág szintlépéséhez.

„Felkarolta az utánpótlásképzést, kiemelte az 1975–77-es korosztályt, a későbbi szapporói aranygenerációt, azelőtt sosem látott forrásokat biztosított fejlődésükhöz. Mindez előbb a magyar férfi jégkorong stabil másodvonalbeli szereplését eredményezte, majd a 2008-as A-csoportba jutásban csúcsosodott ki” – írták.

Sárközy Tamás 2019-ben a magyar jégkorong Hírességek Csarnokának tagja lett.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik