Jégkorong: ifj. Ocskay Gábort beiktatták a Hírességek Csarnokába

Vágólapra másolva!
2016.05.22. 13:39
Ifjabb Ocskay Gábort posztumusz beiktatták a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) Hírességek Csarnokának tagjai közé.

Az IIHF vasárnapi moszkvai ünnepségén a posztumusz megkapott Richard „Bibi" Torriani-díjat ifj. Ocskay Gábor édesapja és testvére vette át. A néhai magyar kiválóság mellett olyan hokisokat és edzőket választottak be, mint Peter Bondra, Szergej Fjodorov, Valerij Kamenszkij, Ville Peltonen, továbbá Pat Quinn és Ben Smith.

Ocskay Zsuzsanna a köszönőbeszédben kitért arra, hogy ez a díj nem csupán bátyja, hanem az egész magyar jégkorong elismerése is: „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az elismerés Székesfehérvárnak, az Alba Volán Sport Clubnak (Gábor nevelőegyesületének), valamint a Magyar Jégkorongszövetségnek és az egész magyar jégkorong-társadalomnak is szól, hiszen nélkülük Gábor sem érte volna el az eredményeit. Ez is a csapatmunka diadala. A család és a magyar jégkorong »család« a hét éve történt tragédia óta méltó módon próbálja megőrizni bátyám emlékét. Nevelőegyesületének székhelyén, valamint lakhelyén, Székesfehérváron 2009 óta a jégcsarnok, valamint a hat esztendeje működő jégkorong-akadémia is Gábor nevét viseli. Az akadémia egyik célja, hogy továbbvigye Gábor szellemiségét, kitartását, alázatosságát. Ennek eredményeképpen a tavalyi krakkói világbajnokságon, illetve pár nappal ezelőtt Szentpéterváron is szerephez juthattak az akadémia növendékei, ami büszkeséggel tölt el minket."

A sportág nagyjait tömörítő sportági Hall of Fame-nek eddig két magyar tagja volt Pásztor György és Schell László személyében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik