Jégkorong: kikapott a Volán az Ocskay-emléktorna döntőjében

Vágólapra másolva!
2015.09.06. 20:56
null
A kiegyenlített csatában a szétlövés döntött a graziak javára (Fotó: Szabó Miklós)
A Fehérvár AV19 a második helyen végzett az ifj. Ocskay Gábor-emléktornán, miután a vasárnap esti fináléban szétlövésben kikapott a Moser Medical Graz 99ers legénységétől.

 

 

Agresszív támadásokkal kezdett a Volán, és kapujához szegezte az ellenfelet. A helyzetek azonban sorra kimaradtak, még egy emberhátrányt is kivédekezett a Graz, egyszer pedig a kapuvas mentett Dahm helyett. A szünet előtt 16 másodperccel Sikorcin Ladislav szerezte meg a vezetést létszámfölényben. A 99ers az első harmadban nem lőtt Hetényi kapujára.

A második játékrészben is javarészt a hazaiak birtokolták a korongot, és Sikorcin – megint emberelőnyben – a bal felső sarokba lőtt éles szögből. Ugyancsak emberelőnyből szépítettek a vendégek, Poulsen maradt egyedül a kapu előtt.

A záró felvonás derekán váratlanul egyenlített a Graz. Egy rossz csere után Walker lépett ki, és köténygólt lőtt Hetényinek. A hajrában erősen nyomott a Volán, többször emberelőnybe került, de nem változott az állás.

A „hirtelen halálban” az osztrákok voltak létszámfölényben, ám újabb gól nem született.

A rávezetés első körében Fornataro a kapuba talált, Sárpátki Róbert kihagyta a lehetőségét, ezzel a Graz került előnybe. A másodikban De Simone is betalált, Judd Blackwater mellé lőtt, ezzel eldőlt – a narancsmezesek nyerték meg a hetedik alkalommal megrendezett Ifjabb Ocskay Gábor-emléktornát.

A szombati elődöntőben a Volán a Ljubljanát verte meg.

IFJ. OCSKAY GÁBOR-EMLÉKTORNA, SZÉKESFEHÉRVÁR
DÖNTŐ
Fehérvár AV19–Graz 99ers (osztrák) 2–3 (1–0, 1–1, 0–1, 0–0, 0–1)
Gólütő:
Sikorcin (20., 31.), ill. Poulsen (36.), Walker (48.)

A 3. HELYÉRT
HK 36 Skalica (szlovák)–HDD Telemach Olimpija (szlovén) 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik