Jégkorong: Bartalissal és Kógerrel tárgyal a Volán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 10:03
Bartalis István és Kóger Dániel szerződtetése továbbra is téma a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatánál. A két magyar válogatottal minden nyáron „kávézik" Ocskay Gábor, ahogy a szakosztály-igazgató a puhatolózó tárgyalásokat nevezi, de ezúttal lehet, hogy révbe is ér.

A játékosok egyelőre nem nyilatkoztak, ám Kógernek 2010 óta 11 csapata volt a tengerentúlon, és 24 évesen már nem akar keringeni, ráadásul Székesfehérvár szülötte és az Alba Volán neveltje. A 23 éves Bartalis pedig 2006 óta a Troja-Ljungbyhoz tartozott, ám az idén kiestek a svéd másodosztályból, a szerződése is lejárt, és már a svéd állampolgársága is megvan, amiért tavaly ottmaradt.

„Ötven százalék az esélyünk, de beszélgetünk... – titokzatoskodott Ocskay, aki Raymond szerződésébe beleíratta, hogy nemcsak neveznie, játszatnia is kell majd a klub akadémiájáról kikerülő fiatalokat. – Igen, megállapodtunk: azoknak a tehetségeknek, akiket már Rich Chernomaz szövetségi kapitány is próbálgat, lehetőséget kell adnunk. A magyar játékosaink Sille Tamás másodedzőnk vezetésével ötödik hete készülnek szárazon, a jövő héten a Magas-Tátrába utaznak, jegünk pedig augusztus negyedikére lesz, amikorra a légiósok is megérkeznek. Ők addig a saját edzésterveik alapján készülnek, akkor viszont alapos fizikai teszttel kezdünk.”

A fehérváriakkal kapcsolatos hír még, hogy ajánlatot tesznek Ric Jackmannak, akivel az anyagiak miatt nem sikerült eddig megegyezniük a közös folytatásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik