Jégkorong: Nagy Gergő megragadna az AHL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.28. 10:12
Szép emlékeket hagyott a Quad City Mallards drukkereiben Nagy Gergő, akit CHL-klubjából a felhívtak az AHL-be. Az előtte 48 meccsen 41 pontot termelő magyar válogatott center utolsó mérkőzésén két asszisztot is kiosztott a Missouri Mavericks elleni 5–1 során. Aztán új klubja, a Chicago Wolves játékosmegfigyelőjével útnak indult, hogy csütörtökön már a szeles városban eddzen.

 

 

Átigazolását immár az AHL honlapja is jegyzi, miután a Chicago regisztrálta a ligánál, hivatalosan próbaszerződéssel, és a játékos a 25-ös mezszámot kapta.

„Ha valaki másfél éve azt mondja, fogok én még az AHL-ben hokizni, valószínűleg nagyot röhögtem volna – ismerte el a cifra múltú, Fehérvárról például eltanácsolt Nagy. – De most itt a lehetőség, és alig várom, hogy bemutatkozhassak az AHL-ben. Szeretném élvezni a helyzetet, mindent kiadni magamból és megragadni a lehetőséget.”

A lehetőség márpedig nagy, hiszen az AHL az NHL tartalékbajnoksága, ha „odafent” megszorul egy csapat, „lentről” hívnak fel játékosokat – a Chicago Wolves éppenséggel a St. Louis Blues farmcsapata.

„Jól hangzik, de fogalmam sincs, mennyi ideig játszhatok egyáltalán az AHL-ben – folytatta Nagy. – Életem legnagyobb kihívása előtt állok, de hogy ez egy-két meccs, esetleg több lesz-e, majd elválik.”

Legsikeresebb tengerentúli légiósunk Szuper Levente volt, aki még bajnokságot is nyert az AHL-ben, a legtöbb meccset azonban Vas János teljesítette. Azóta viszont annak is örültünk, hogy Kóger Dániel játszhatott a ligában, és Nagy Gergő visszafogottságát indokolja az is, hogy azért a Chicagónál nem az ő megszerzése a fő téma. A névsorban hiányos adatlappal jegyzik, cikk nincs róla a Wolves honlapján, viszont például a szezonbeli második „földimogyoró-allergiára felhívó napról” van…

Mindenesetre a Chicago pénteken a Rochester Americans ellen játszik, Nagy akkor bemutatkozhat az AHL-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik