Jégkorong: a Volán megegyezett a két kanadai csatárral

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 15:23
null
Brian McGregor már rendelkezik egyszezonnyi EBEL-tapasztalattal (Fotó: regionycr.cz)
A Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata megegyezett két kanadai csatárral, Brian McGregorral, valamint Dean Stronggal, ám egyelőre egyik játékossal sem tud szerződést kötni, mert előző klubjaiktól még nem tudtak elválni.

 

A 29 éves McGregor (184 cm/94 kg) több klubban és bajnokságban is megfordult már úgy a tengerentúlon, mint Európában. A 2012–2013-as idényben például az Innsbruckot erősítette, ahol 52 meccsen 25 pontot (11 gól/14 assziszt) termelt. Székesfehérvárra Dániából érkezett, hiszen már a városban tartózkodik. A szezont még Kazahsztánban kezdő, aztán Dániában folytató támadó el is köszönt legutóbbi klubjától (Rungsted), viszont a klub nem köszönt el tőle. A dánok ugyanis ragaszkodnak hozzá, így az ő átigazolási ügye vélhetően a nemzetközi szövetségnél (IIHF) köt ki.

Stronggal más a helyzet, de az ő átigazolása sem mentes a zökkenőktől. A 28 éves támadó (173 cm/86 kg) németországi és olaszországi tapasztalatokat szerezhetett már légiósként Európában, az EBEL azonban számára szűz terep egyelőre. Ő az olasz Valpellicétől érkezhet, amely anyagi gondokkal küzd. Strong minden bizonnyal arra vár, hogy tartozásának rendezéséről sikerüljön megállapodni valamilyen formában az olaszokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik