Jégkorong: Még kóstolgatom a hazai közeget - Ladányi

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 11:04
A Mol Liga és az EBEL szeptemberi rajtja előtt két héttel az ország több pontján is tombol a hokiláz: péntektől vasárnapig Miskolcon és Dunaújvárosban is rangos nemzetközi tornát rendeznek. Utóbbin Ladányi Balázs személyében nagy visszatérője is van a házigazda alakulatnak.

A harmincfokos hőségben kókadozó hokiszurkolókat már az elmúlt napokban is közönségeseményekkel ébresztgető borsodiak a Sapa Fehérvár AV 19 elleni hazai rangadóval kezdenek, aztán a lengyel Sanokkal és a szlovákiai Zsolnával is játszanak. Dunaújvárosban még ennél is színvonalasabb programot szerveztek, a házigazda a szlovák extraligás Pöstyén, a lengyel bajnok Krakkó és a német másodosztályt megnyerő Bietigheim Steelers ellen lép jégre.

„Erős mezőnyt sikerült összehozni, de az esélyekről nehéz beszélni, mert azt sem tudjuk, az ellenfelek hogy állnak a felkészüléssel. Ugyanakkor kiderül, hol tartunk – mondta Ladányi Balázs, aki a 2004–2005-ös szezon óta először lép jégre dunaújvárosi mezben, ráadásul saját közönsége előtt. – Bízom benne, hogy nyár vége felé ki vannak éhezve a szurkolók a jégkorongra és minél többen kijönnek. Egyelőre kóstolgatom a hazai közeget, rég játszottam Újvárosban, de az biztos, hogy tettekkel tudok kitűnni és vezéregyéniséggé válni. A csapat erejéről egyelőre nem sokat tudok, viszont abban biztos vagyok, hogy jó kezekben van. A stáb olyan, amilyennek lennie kell.”

A Cracovia elleni pénteki nyitányon pedig a csapat erejéről is tisztább képet kaphatunk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
HK Trnava (szlovákiai)–FTC 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)
HC07 Detva (szlovákiai)–Újpesti TE 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik