Jégkorong, MK: a Fradit legyőzve bronzérmes a DAB

Vágólapra másolva!
2013.03.28. 18:30
A Dab.Docler jégkorongcsapata szerezte meg a Magyar Kupa bronzérmét, miután a miskolci négyes döntő első helyosztóján eléggé nyögvenyelős teljesítménnyel, ám a papírformát így is igazolva nyert az FTC-ESMTK ellen. A döntőben a házigazda Jegesmedvék ellenfele a nyolcszoros győztes Sapa Fehérvár AV19 lesz.

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első találatára: a rendkívül foghíjas lelátók előtt erős közepes tempóban kezdő DAB azonnal mezőnyfölényhez jutott, majd a 3. perc végén Szappanos Dávid középről, három védő közül lőtte ki a kapu jobb oldalát. Ugyanő három perccel később emberhátrányban vihetett ziccert, amit azonban Michal Meravy hárított. A folytatásba nem sok energiát tett bele a dunaújvárosi együttes, így a ferencvárosiaknak is összejött néhány ígéretes támadás, pár lövés, amit a végjátékban emberelőnyben még feljebb statisztikáztak – többet lőttek, mint a DAB(!), ami azért nem volt jellemző adat a két együttes Mol Liga-alapszakaszbeli találkozóira –, igaz: ezzel előrébb, gólig már nem jutottak a zöldek (1–0).a 3. perc végén Szappanos Dávid középről, három védő közül lőtte ki a kapu jobb oldalát. Ugyanő három perccel később emberhátrányban vihetett ziccert, amit azonban Michal Meravy hárított. A folytatásba nem sok energiát tett bele a dunaújvárosi együttes, így a ferencvárosiaknak is összejött néhány ígéretes támadás, pár lövés, amit a végjátékban emberelőnyben még feljebb statisztikáztak – többet lőttek, mint a DAB(!), ami azért nem volt jellemző adat a két együttes Mol Liga-alapszakaszbeli találkozóira –, igaz: ezzel előrébb, gólig már nem jutottak a zöldek (1–0).

Kiegyenlített volt a folytatás, mezőnyben és veszélyességben egyáltalán nem mutatkozott meg a 75 pontos különbség. A Mol Liga alapszakaszát követően ennyi volt az első helyezett dunaújvárosiak és a hatodik ferencvárosiak között. A 32. percben Jozef Mihalik centerezésénél Azari Zsolt érkezett középen erőszakosan, és védőjét megelőzve tolt bele a korongba, Meravy ezúttal tehetetlen volt. Postafordultával szépíthetett volna az FTC, de Kiss Tamás a ziccert, majd a róla lecsorgóból érkező ismétlést is védte. A DAB picit „lebutult" az ellenfél ritmusára, a Fradinak pedig semmi veszítenivalója nem volt azzal, hogy a szezon utolsó meccsére kiadott magából apait anyait. Gólig viszont fórban, de még kettős emberelőnyben sem jutott, azokra valahogy mindig felszívták magukat az Acélbikák (2–0).

A záró felvonásban a zöldek nagyobb erőket mozgósítottak a szépítő találat megszerzéséért, mint a fehérben játszó dunaújvárosiak a harmadik góljukért, de a játék hiába folyt döntően az Acélbikák térfelén, az eredmény nem változott. Sőt, a szórványos kontrákból a DAB nagyobb zavart tudott kelteni, mint az ellen a mezőnyfölényéből. Újabb gól már nem született, maradt a közte kettő (2–0).

A magyar bajnokságban és a Mol Ligában aranyérmes – amúgy tízszeres MK-győztes, a legutóbbi négy kiírást zsinórban megnyerő – dunaújvárosiak nem maradtak érem nélkül, ám ezúttal meg kellett elégedniük a harmadik hellyel.

JÉGKORONG, MAGYAR KUPA
MISKOLC, NÉGYES DÖNTŐ
A 3. HELYÉRT

DAB.DOCLER–FERENCVÁROS-ESMTK 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)
Miskolc, 500
néző. V: Varjú, Mayer G., Abonyi, Vas
DAB: Kiss T. – Lindgren (1), Kiss D., SZAPPANOS 1, Galanisz (1), Kiss Á. – Hüffner, Sabados, Somogyi, Gröschl, Vaszjunyin – Nagy R., Tőkési, Peterdi (1), AZARI 1, Mihalik (1) – Strenk, Papp Cs., Virág, Papp V. Edző: Stephan Lundh
FTC: Meravy – Győri, Erdélyi, Roczanov, Kiss G., Berta – Lencsés, Géczi, Borbás, Revák, Nagy L. – Hoffmann A., Mestyán, Horváth D., Sijka, Léránt. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – Örülök, hogy megszereztük a bronzérmet, és annak is, hogy sikeres szezont zártunk.
Dobos Tamás: – Jól játszottunk, de nem tudtuk kihasználni helyzeteinket, így nem nyerhettünk.
KÉSŐBB
DÖNTŐ

Sapa Fehérvár AV 19–Miskolci Jegesmedvék 19.30 óra

ELŐDÖNTŐ
Sapa Fehérvár AV 19–Dab.Docler 7–2
Miskolci Jegesmedvék–FTC-ESMTK 3–0
SELEJTEZŐ
Debrecen–Újpest 2–3 – szétlövéssel
Debrecen–FTC-ESMTK 1–6
Újpest–FTC-ESMTK 3–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik