Jégkorong: Lukasenko kivenné a Dinamo Minszket a KHL-ből

Vágólapra másolva!
2013.02.22. 14:09
Alekszandr Lukasenko (Aljakszandr Lukasenka), Fehéroroszország elnöke szerint a Dinamo Minszk jobban járna, ha kilépne a KHL-ből (Kontinentális Jégkorongliga), és inkább egy profi európai ligában szerepelne.

„Szükség van arra, hogy a Dinamo Minszk a KHL-ben szerepeljen? – tette fel a kérdést Lukasenko, majd rögtön sugallta is a szerinte helyes választ. – Minszkben élünk, holnap Habarovszkba repülünk, hogy játsszunk az ottani csapattal. Két napig tart az odaút, és két nap alatt érünk vissza, így nem marad idő edzésre és regenerálódásra. Miért ne oszthatnánk két részre a KHL-t az Uráltól keletre, illetve nyugatra fekvő területekre, úgy, ahogy az NHL-ben is van Keleti és Nyugati konferencia?”Lukasenko, majd rögtön sugallta is a szerinte helyes választ. – Minszkben élünk, holnap Habarovszkba repülünk, hogy játsszunk az ottani csapattal. Két napig tart az odaút, és két nap alatt érünk vissza, így nem marad idő edzésre és regenerálódásra. Miért ne oszthatnánk két részre a KHL-t az Uráltól keletre, illetve nyugatra fekvő területekre, úgy, ahogy az NHL-ben is van Keleti és Nyugati konferencia?”

Fehéroroszország elnöke nyitott kapukat dönget, hiszen a KHL-ben már 2009-ben bevezették a Keleti, illetve Nyugati főcsoportot.

„Az európaiaknak egy Európai Ligát kellene létrehozniuk. Az oroszoknak ott lenne a KHL, a kazahok talán csatlakozhatnának hozzá, és esetleg néhány ukrán, illetve fehérorosz csapat is, de Európának kellene egy saját bajnokság. Ez esetben ott játszhatnánk, Berlinbe repülhetnénk két-három óra alatt, és még aznap vissza is térhetnénk. A játékosoknak jutna egy kis pihenő. Most túl sok az utazás, rengeteget költünk repülésre – folytatta Lukasenko. – Nem kellene kilépnünk a KHL-ből, és abbahagynunk a dollármilliók elherdálását, ahelyett, hogy a saját játékosainkra költenénk ezt a pénzt?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik