Egygólos magyar győzelem Norvégia ellen

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 19:09
null
Az Ausztria elleni egygólos vereség után a Norvégia elleni egygólos sikerrel javított a magyar válogatott<br />(Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A j&eacute;gkorong Pannon Hoki G&aacute;la utols&oacute; tal&aacute;lkoz&oacute;j&aacute;n Magyarorsz&aacute;g 2&ndash;1-re legyőzte Norv&eacute;gi&aacute;t, &iacute;gy norm&aacute;lis esetben a m&aacute;sodik helyen z&aacute;rta volna a h&aacute;romcsapatos torn&aacute;t, ha hirdettek volna v&eacute;geredm&eacute;nyt. A 24. percben Lad&aacute;nyi Bal&aacute;zs szerezte meg a magyar v&aacute;logatottnak a vezet&eacute;st, de a norv&eacute;gok Mads Larsen Mostue r&eacute;v&eacute;n &ouml;t percen bel&uuml;l v&aacute;laszoltak. A d&ouml;ntő g&oacute;lt egy elk&eacute;pesztő kavarod&aacute;s ut&aacute;n Peterdi Imre &uuml;t&ouml;tte a 48. percben.

Jól kezdett a magyar csapat a mérkőzésén, ahol norvég ellenfeleink a stabil résztvevői az A-csoport mezőnyének, hazánkba tizenkét vancouveri olimpiát megjárt jégkorongozóval érkeztek.

A magyar együttes kapujában ezúttal Hetényi Zoltán kezdett, akinek az első felvonásban nem volt túl sok dolga, többnyire ugyanis a norvégok védekező harmadában zajlott a játék. A tizennegyedik percben Kovács Csabával akaszkodott össze Marius Holtet, ezt 2+2 perccel díjazták a játékvezetők, Kovácsnak pedig kettő percre kellett elhagynia a jeget. A magyar emberelőny ideje alatt sok lehetőség adódott a gólszerzésre. Előbb Palkovics Krisztián lőtt mellé, majd Horváth András lehetősége is kimaradt, Tokaji lövését pedig védte a norvég kapus.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a szlovéniai divizió I-es vb-n a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az emberelőny leteltét követően a norvégok is próbálkoztak, Hetényi azonban a helyén volt. A magyar szurkolók már készültek bedobni a macikat, amikor Vass Márton előtt adódott nagy lehetőség, aki viszont nem tudott túljárni Pal Grotnes eszén.

A harmad hajrájában Kovács centerezése után Fekete Dániel próbálkozhatott közvetlen közelről, majd Vass János óriási szólója következett, de az első harmad végén 0–0 maradt az állás.

A második harmad norvég helyzetekkel vette kezdetét, de Hetényi képességein továbbra sem tudtak túljárni. A játékrész negyedik percében gyönyörű akciót követően a magyar csapat megszerezte a vezetést (1–0): Horváth András tette Ladányi elé a korongot, aki nem hibázott, és már repülhettek is a macik a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, a Balassagyarmati Gyermekotthon és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára.

 Sator döntött: Fodor sem utazhat

A vasárnapi találkozót követően újabb egy fővel csökkent a magyar jégkorong-válogatott kerete: Ted Sator szövetségi kapitány Fodor Szabolcstól köszönt el.

„Valóban három játékossal akartam csökkenteni a létszámot – mondta Sator közvetlenül a meccs után. – Ám olyan jók voltak a srácok, hogy nem tudtam dönteni és így is csak egy játékostól köszöntünk el. Hogy mikor hirdetem ki a végleges keretet? A lehető legtovább szeretnék kivárni, azaz lehet, hogy csak csütörtökön, az utazásunk napján. Nem tudom megmondani, hogy kik még a veszélyeztetettek a keretben és akkor sem mondanám meg, ha tudnám. Nehéz döntés volt. Fodor élete legjobb formájában játszott, de csökkentenünk kellett a létszámot és úgy éreztük, hogy az ő játéka helyettesíthető máséval."

A 25 fős magyar keretet itt találja!

Szélig Viktornak kellett elhagynia a játékteret fogásért, az emberelőnyüket a norvégok azonban nem tudták kihasználni, ezúttal is a Sapa Fehérvár AV 19 hálóőre állta útjukat.

A második harmad kilencedik percében viszont már ő is tehetetlen volt, Mostue óriási lövését követően a magyar kapuban kötött ki a pakk (1–1).

Ellenfeleink az egyenlítés után is támadásban maradtak, de a magyar csapat kivédekezte próbálkozásaikat.

Az utolsó játékrészben a magyar csapat játszott fölényben, az egyik akció után a közönség már a hálóban látta a korongot, Ladányi Balázs lövését azonban védte a norvég kapus. Egy nagy kavarodás végén viszont már tényleg ünnepelhettek a szurkolók, Peterdi ugyanis a kapuba talált, ezzel már a vezetést is megszerezte válogatottunk (2–1).

Továbbra is magyar helyzetekből volt több, a kilátogató szurkolók nagyszerű akciókat láthattak, de az eredmény már nem változott. És, hogy a siker még örömtelibb legyen, a mérkőzés végén az eredménytől függetlenül megrendezett büntetőpárbajt is a magyar válogatott nyerte, tehát duplán is győzelmet ünnepelhetett.

PANNON HOKI GÁLA 
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Papp László Budapest Sportaréna, 5600 néző. V: Babic, Kincses, Nagy A., Wolf
MAGYARORSZÁG: HETÉNYI Z. – HORVÁTH A., Tokaji, Vas J., VAS M., LADÁNYI – Szélig, Jobb, Palkovics, Fekete D., Kovács Cs. – Szirányi, Sille, PETERDI, NAGY G., Kóger D. – Hegyi I Á., Ennaffati, Sofron, Holéczy, Magosi – Benk, Fodor Sz. Szövetségi kapitány: Ted Sator
NORVÉGIA: GROTNES – Ödegaard, Follestad, Röymark, Bastiansen, Martinsen – Östli, Henriksen, K. A. Olimb, M. Olimb, Zuccarello Aasen – HOLÖS, Bonsaksen, Holtet, K. Forsberg, Paulsen – MOSTUE, Andersen, Dahlström, Froshaug. Szövetségi kapitány: Roy Johansen
Gólok. 23:40: Ladányi (Horváth A., Vas M., 1–0). 28:59: Mostue (Froshaug, Holös, 1–1). 47:42: Peterdi (Ennaffati, Nagy G., 2–1)
Kiállítások: 4, ill. 6+10 perc fegyelmi (Bonsaksen)
MESTERMÉRLEG
Ted Sator: – Hogy mennyire vagyok elégedett? Nagyon. Az egész hétvége jól sikerült, mind a két mérkőzésen jó ellenféllel játszottunk, ezúttal pedig nyertünk is. Az Ausztria elleni meccshez képest kicsit változtattunk a sorösszetételeken, mert azon a Ladányi-, Palkovics-féle sor dominált. Egyensúlyt szerettem volna a sorok között, és a változtatások hatására meg is kaptam. Ljubljanában öt meccset játszunk majd hét nap alatt, de csak kettőt egymásután, ezért is volt jó ez a Pannon-kupa, mert ugyanabban a ritmusban zajlott, mint amilyenben a vb fog. Mindenekelőtt azonban örülök annak, hogy rengeteg plüssállatot tudtunk összegyűjteni a gyerekeknek, nekünk feladatunk többek között, hogy segítsünk a jégen kívül is.
Roy Johansen: – Jobban játszottunk, mint Ausztria ellen, de így is sok nagy hibát követtünk el, a magyarok teljesen megérdemelten nyertek. Sok a fiatal a csapatban, akiknek még nincs elég tapasztalatuk ezen a szinten. Sok sérültünk is van jelenleg, ezért a mostani keretünk valószínűleg nyolc-kilenc helyen még változni fog az A-csoportos világbajnokságig. Ellenfelünk jól védekezett, a kapusuk pedig remekül védett. Bár jó csapat a szlovén, véleményem szerint a magyarok fognak feljutni, a látottak alapján az A-csoportban a helyük!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik