EBEL: a Volán nem tiltakozik, de szlovén bírókat szeretne

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 13:05
Az osztrák jégkorongliga rájátszásának első mérkőzése után, a büntetőpercek 18:46-os aránya láttán többekben felvetődött, hogy Jarmo Tolvanen tirádája mellett a Fehérvár hivatalosan is reklamáljon-e az EBEL-nél a játékvezetés miatt, ám a vezetőség kivár.  

„Az első meccs után nem fogunk kifogást emelni – mondta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. – A kiállítások közül hármat-négyet nem kellett volna befújni, a többi jogos volt. Az a mi butaságunk, hogy elcseréltük magunkat, hogy Tommi Satosaari eltolta a kaput, vagy hogy az egyik bekk még rá is ütött az ellenfélre. Ugyanakkor azt nem tartom szerencsésnek, hogy négy osztrák vezetett. Az lenne a jó, ha mi mondjuk a szlovéneket kapnánk, vagy legalább vegyes vezetőbírókat."

Be is jött, meg nem is, amit a szakosztály-igazgató kért: kedden a vasárnap is fújó Wolfgang Fussi mellett a szlovén Viktor Trilar lesz a másik vezetőbíró.

Ocskay még az alábbiakkal egészítette ki a véleményét: „Vasárnap mindenki minket segített odafönn... A csapat kimondottan jól játszott, az pedig, hogy a harmadik harmadot és a hosszabbítást túléltük, maga a csoda. A lehető legjobbkor nyertünk először az osztrák fővárosban. Olyan a hangulat, mint Szapporó után, el nem tudják képzelni, hányan gratulálnak."

A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik