Kóger Dániel és Nagy Gergő lesz a válogatott két tartalékja

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.23. 22:06
Túl van utolsó rendes edzésén a magyar jégkorong-válogatott a világbajnokság, egyben a Szlovákia elleni, péntek este 20.15-kor kezdődő nyitómeccs előtt. Pat Cortina szövetségi kapitány a Dübendorfban tartott gyakorlás után megnevezte két tartalékját, akikre a csoportkörben nem számít: a rájátszásban a két kimaradó, Kóger Dániel és Nagy Gergő is játszhat majd.
Kóger Dániel (jobbra) a csoportmérkőzéseken nem szerepelhet
Fotó: Meggyesi Bálint
Kóger Dániel (jobbra) a csoportmérkőzéseken nem szerepelhet
Kóger Dániel (jobbra) a csoportmérkőzéseken nem szerepelhet
Fotó: Meggyesi Bálint
Kóger Dániel (jobbra) a csoportmérkőzéseken nem szerepelhet

Az utolsó rendes edzésig kivárt Pat Cortina a két tartalék megnevezésével, végül Kóger Dániel és Nagy Gergő nevét mondta el a tréning után, amely helyszíne nem Zürich-Klöten, hanem Dübendorf volt. A mérkőzéshelyszín Kolping Arena csak a mérkőzésnapok délelőttjén használható edzésre, amúgy a pár kilométerre lévő, aranyos kis gyakorlócsarnokban vannak a tréningek.

Kóger és Nagy tartalékká minősítése nem meglepetés, a két ifjú megilletődötten kezdett az Oroszország elleni 1–5-re végződött szerda esti edzőmeccsen, és ahogy a felkészülés során elvégzett többi keretszűkítéskor, úgy most is a tapasztalat győzött, hiszen Jánosi Csaba maradt benn a 20+3-as keretben. Megjegyzendő azonban, hogy Kóger és Nagy továbbra is a csapattal együtt készül, hiszen a világbajnokság rájátszására kettővel nő a nevezhető játékosok száma, tehát ők is játszanak majd a vb-n, csak később.

VAS JÁNOS SÉRÜLÉSE

Vas János számára a csütörtöki edzés rosszul végződött, ugyanis egy koronggal ellőtték a lábát, így jégtömlőkkel a bokáján hagyta el a jeget. Remélhetőleg hamar rendbe jön a svéd Brynas csatára.
Sűrű volt egyébként a válogatott utolsó napja a rajt előtt, csütörtök reggel fél tízkor indult el a csapat Sierre-ből Zürichbe, a jó négyórás buszút után ebéd, kis pihenő, majd az akkreditációs kártyák átvétele volt a program a gyakorlás előtt, amelyen a csapat először használhatta a világbajnokság hivatalos szállítója, a Nike által biztosított edzőmezeket. A színfekete és színfehér trikókra ugyanúgy a magyar címer és a Magyarország felirat van feltéve, mint a mérkőzésmezekre, amelyekre azonban a Nemzetközi Jégkorongszövetség, az IIHF pont a ruhaszállító miatt nem engedte felrakni az Ocskay Gábor emlékére a fiúk által eddig viselt, fekete körben elhelyezett fehér 19-est. A jelkép így a srácok sisakjának hátán lesz, ezt még szabad. Az edzőmezek hátára az IIHF kampánya részeként a „Respect”-felirat került egy stoptáblába helyezve.

A hivatalos műsorfüzetben az NHL-ben draftolt három magyar játékosra van felfűzve a bemutatásunk, de Gröschl Tamás nem kerettag most, Vas János pedig sosem volt az Alba Volán játékosa, így Szuper Levente a kakukktojás, mert rá igaz mindkét állítás.
A vb-t száztíz ország hetven tévéje közvetíti.

A válogatott péntek délelőtt 10.30-tól még tart egy átmozgató tréninget a Szlovákia elleni mérkőzés helyszínén – a csoportunk másik meccse, a Fehérororszország–Kanada 16.15-kor kezdődik –, aztán este 20.15-kor nekünk is bedobják a pakkot. A magyar csapat pirosban játszik, és a bal kispadot birtokolja majd. A két vezetőbíró a svájci Brent Reiber és cseh Vladimir Sindler, a két vonalbíró a cseh Petr Blumel és ukrán Andrij Kicsa lesznek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik