A cseh válogatott legendás játékosa minden bizonnyal ott lesz a vb-n

Vágólapra másolva!
2009.03.19. 14:36
Cseh lapok biztosra veszik, hogy Jaromír Jágr visszatér a jelenleg a svájci világbajnokságra készülő cseh jégkorong-válogatottba. A 37 éves klasszis elmondta, csak akkor megy a vb-re, ha jó formában lesz.
A csehek valószínűleg Jágr játékára is számíthatnak a vb-n
Fotó: Imago (archív)
A csehek valószínűleg Jágr játékára is számíthatnak a vb-n
A csehek valószínűleg Jágr játékára is számíthatnak a vb-n
Fotó: Imago (archív)
A csehek valószínűleg Jágr játékára is számíthatnak a vb-n

A Sport című cseh napilap információi szerint Jaromír Jágr minden bizonnyal visszatér a cseh válogatottba, és részt vesz az április 24-én kezdődő világbajnokságon.

Azt már biztosan lehet tudni, hogy a legendás játékos április 2-a előtt nem tér vissza hazájába, és nem vesz részt a nemzeti csapat ugyanezen hónap 3-án és 4-én esedékes felkészülési meccsén Szlovákia ellen.

„Jágr Szlovákia ellen még nem fog játszani” – mondta Josef Jandac, a cseh válogatott másodedzője.

„A klubomtól szabadságot kaptam, miután a kiestünk az orosz bajnokság rájátszásából. Egyelőre Omszkban maradok, és itt edzek, de áprilisban hazamegyek, ám azt még nem tudom, pontosan mikor. Mindenesetre abban az esetben nem utazom a vébére, ha nem leszek jó formában” – mondta Jágr.

Jágrral kapcsolatban egyébként néhány hete felvetődött, hogy visszatér az NHL-be az Edmonton Oilershez, ám a hokis elmondta, szeretné kitölteni szerződését az Avangard Omszknál, és a két klubnak kell megállapodnia a játékos átigazolásáról.

A 37 éves klasszis a 2006-os, torinói téli olimpia után mondta le a szereplést a válogatottban. A hazája legjobb jégkorongozójának kilenc alkalommal megválasztott Jágr egyébként először 1989. november 2-án szerepelt a nemzeti együttesben, amellyel olimpiai (1998, Nagano) és világbajnoki címet is szerzett (2005, Bécs). Jágr ezek mellett a Pittsburgh Penguinsszel kétszer a Stanley-kupát is elhódította (1991 és 1992).

Jágr tavaly nyáron hagyta el Észak-Amerikát, és az orosz szuperligában, a KHL-ben szereplő Avangard Omszkban folytatta pályafutását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik