A Detroit Red Wings vesztét a Colorado Avalanche cserekapusa okozta

Vágólapra másolva!
2008.12.16. 08:40
A Colorado Avalanche 3–2-es sikerével zárult a Detroit Red Wings elleni rangadó az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A másik mérkőzésen a liga legjobb mérlegével rendelkező San Jose Sharks nagy csatában verte meg a Los Angeles Kings gárdáját.
Stastny fontos gólt ütött
Fotó: Imago (archív)
Stastny fontos gólt ütött
Stastny fontos gólt ütött
Fotó: Imago (archív)
Stastny fontos gólt ütött

Jordan Leopold védő létére kulcsszerepet vállalt a Colorado bravúros győzelmében. Az Avalanche a Deroit otthonában nyert, míg Leopold egy gólt ütött és egy asszisztot jegyzett az NHL legutóbbi játéknapjának mérkőzésen.

Az amerikai hokis találata a harmadik harmad elején született. Ezzel a Colorado már két góllal, 3–1-re vezetett, s hiába szépített a Red Wings Marián Hossa révén, egyenlíteni már nem tudott.

Vendégoldalon egyébként Wojtek Wolski és Paul Stastny teszi teljessé a gólszerzők listáját.

A találkozó hőse a Peter Budajt helyettesítő Andrew Raycroft volt. Az Avs cserekapusa a találkozón 34 kapura tartó lövést hatástalanított, elévülhetetlen érdemeket szerezve csapata győzelmében.

A hazai gárda szélsője, Tomas Holmström szerint ezen az estén jobbak voltak a denveriek.

„Mindig sikerült nekik a korongot mélyen a harmadunkba, a védővonalunk mögé juttatni. Emellett sokkal lendületesebben is játszottak nálunk” – elemezte a vereség okait a svéd, aki Hossa mellett a Detroit másik gólszerzője volt a mérkőzésen.

A játéknapon rendeztek még egy meccset, amelyen a ligaelső San Jose Sharks szétlövésben múlta fölül a Los Angeles Kingset. A mindent eldöntő büntetőt a rendes játékidőben is betaláló Ryane Clowe szerezte.

A Cápák a legutóbbi 13 mérkőzésükből 12-t megnyertek.

NHL

ALAPSZAKASZ, 69. JÁTÉKNAP
Detroit Red Wings–Colorado Avalanche 2–3
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 2–3 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik