Budai Krisztián és Nagy Gergő is kikerült Cortina keretéből

Vágólapra másolva!
2008.11.06. 14:35
Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya már szerdán megkezdte a péntektől vasárnapig tartó olimpiai előselejtező-tornára készülő nemzeti csapat keretszűkítését. Benk András, Jobb Dávid, Hegyi Ádám és Hüffner Adrián után ma két újabb nevet húzott ki a listáról, és ezzel kialakult a végleges, 22 fős keret, amelynek a Papp László-arénában Szerbiát, Horvátországot és Litvániát megelőzve ki kell harcolnia a csoportelsőséget.
Budai Krisztián kimaradt
Fotó: Mirkó István (archív)
Budai Krisztián kimaradt
Budai Krisztián kimaradt
Fotó: Mirkó István (archív)
Budai Krisztián kimaradt

Egy kapustól kötelező volt megválni, mivel a tornára csak két hálóőr nevezhető, ami azt jelentette, hogy a 22 fős keret kialakítása érdekében egy mezőnyjátékostól is búcsúznia kell Cortinának.

Nos, a szövetségi kapitány ígéretéhez híven csütörtökön szűkítette a keretet, és döntése alapján a kapus Budai Krisztián, míg a mezőnyjátékosok közül Nagy Gergő került ki a csapatból.

Kettejük közül csak utóbbi hagyja el a gárdát, Budai továbbra is a csapattal készül, mivel a szabályok szerint egy kapust utólag lehet nevezni, ha a keret két kapusa közül valamelyik esetleg megsérülne.

A PROGRAM

PÉNTEK
Litvánia–Horvátország 14.30
Magyarország–Szerbia 18.00
SZOMBAT
Litvánia–Szerbia 14.00
Magyarország–Horváto. 17.30
VASÁRNAP
Horvátország–Szerbia 14.00
Magyarország–Litvánia 17.30
Az olimpiai előselejtezőt péntektől vasárnapig rendezik a budapesti Papp László-arénában, Horvátország, Litvánia és Szerbia lesz az A-csoportos magyarok ellenfele. A négyest megnyerő válogatottra még egy selejtezőcsoport vár majd, ahonnan már közvetlenül a 2010-es vancouveri olimpiára lehet kijutni.

Persze ez utóbbi sem lesz olyan egyszerű, hiszen Kazahsztántól függ, hogy honnan próbálhat meg Vancouverbe jutni a magyar válogatott. Ha a kazahok nem nyerik meg csoportjukat, akkor a legfrissebb világranglista alapján a magyar válogatott lesz a legelőkelőbb helyezésű továbbjutó, és így Oslóban a norvég, a dán és a francia alakulattal meccselhet a vancouveri repülőjegyért.

A kazah kiesés azonban óriási meglepetés lenne, ezért aztán a legvalószínűbb, hogy Rigában a lett, olasz, ukrán trió ellen kell megpróbálni eljutni Kanadába. Érdekesség, hogy a jelenlegi világranglista alapján a magyar csapat 2010-ben a házigazdák mellett az USA és Svájc válogatottjával kerülne egy csoportba. Hangsúlyozzuk: ez a jelenlegi lista alapján érvényes, és a magyar válogatott nem kezdte meg a selejtezést.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK
Hetényi Zoltán, Szuper Levente
HÁTVÉDEK
Ennaffati Omar, Horváth András, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Tokaji Viktor
CSATÁROK
Fekete Dániel, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom


JÉGKORSZAK – KÖNYV AZ ARANYGENERÁCIÓRÓL


Október 22-én beköszöntött a Jégkorszak, vagyis a Nemzeti Sport kiadásában megjelent a könyv, amely bemutatja a magyar jégkorong, s benne az „aranygeneráció” történetét.

A rengeteg színes fotóval illusztrált kötetben – amelyhez ajándék gólösszefoglaló CD is jár a válogatott legszebb pillanataival – több riport és interjú olvasható a hősökkel.

Az október 22-én megjelent, több mint százoldalas kiadvány megvásárolható a könyvesboltokban, a nagyobb újságárusoknál, valamint kedvezményes áron megrendelhető itt.

A játékosok fotózásán készült werkfilm pedig megtekinthető a Pixter videómegosztó portálon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik