Stamkos a következő idénytől a Tampa Bay mezében villoghat

Vágólapra másolva!
2008.06.21. 13:48
Megtartották az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) draftját, amin a várakozásoknak megfelelően Steven Stamkos talált magának elsőként csapatot. A fiatal kanadai tehetségre az a Tampa Bay Lightning csapott le, amely az előző idényben a leggyengébb csapatnak bizonyult az NHL-ben. A játékosbörzén a hátvédek iránt volt nagy a kereslet, hisz Stamkos után négy védőjátékos kelt el.
Stamkostól sokat várnak Tampában
Foto: Action Images
Stamkostól sokat várnak Tampában
Stamkostól sokat várnak Tampában
Foto: Action Images
Stamkostól sokat várnak Tampában

Nem okozott meglepetést, hogy az első választás jogát birtokló Tampa Bay Lightning a 18 éves Stven Stamkosra csapott le az NHL amatőrjátékos-választásán, azaz a drafton.

A Toronto egyik külvárosából származó játékos tehetségét nehéz megkérdőjelezni, hisz a kanadai juniorligában 124 mérkőzésen szerzett 197 pontja (100 gól és 97 gólpassz) önmagáért beszél.

A Tampa vezetői nem csináltak titkot belőle, hogy mennyire lenyűgözte őket Stamkos gyors, támadószellemű játéka. Érdekesség, hogy a floridai csapat tíz évvel ezelőtt draftolta az ugyancsak 1/1-es Vincent Lecavaliert, akit akkor sokan csak a jégkorong Michael Jordanjeként emlegettek.

„Reményeim szerint már az ősszel bemutatkozhatok az NHL-ben. Rengeteget dolgoztam érte, hogy ez megtörténjen” – tekintett előre a friss 1/1-es.

A csatárt játszó Stamkost követően a védők vették át a főszerepet, ugyanis a következő négy kiválasztott a hátsó sorban helyet kapó fiatal lett. Az első húsz draftolt közül pedig tíz volt hátvéd.

Több játékos is klubot cserélt, melyek közül érdemes kiemelni Olli Jokinen váltását. A finn hokisért új csapata, a Phoenix Coyotes két védőt, Keith Ballardot és Nick Boyntont, valamint egy második körös választási jogot adott a Florida Panthersnek, mely legjobbjától vált meg Jokinen személyében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik