Ovecskinnel tizenhárom éves szerződést kötött a Washington Capitals

Vágólapra másolva!
2008.01.11. 11:16
Rekordösszegű szerződést kötött Alekszandr Ovecskin jelenlegi csapatával, az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban szereplő Washington Capitalsszal. A huszonkét éves orosz klasszis tizenhárom évre kötelezte el magát a klubhoz, és ez idő alatt 124 millió dollárt tehet zsebre. Ezzel a fiatal balszálső az első a liga történetében, aki 100 millió dollár feletti szerződést kötött.
Ovecskin mosolya
Reuters
Ovecskin mosolya
Ovecskin mosolya
Reuters
Ovecskin mosolya

Az új szerződése értelmében, Alekszandr Ovecskin 124 millió dollárt keres majd az elkövetkezendő tizenhárom évben, ugyanis a klasszis jelenlegi klubjának, a Washington Capitalsnak ennyit is megérnek a játékos szolgálatai.

Boldog vagyok, hogy itt maradhatok – nyilatkozta a kontraktus aláírása után a huszonkét éves orosz kiválóság. – Ez a második otthonom. Szeretem a szurkolókat, szeretem a csapatot, szeretek itt mindent.”

Ez nem a leghosszabb szerződés a liga történelmében, hiszen Rick di Pietrót korábban a New York Islanders tizenöt évre kötötte magához. Emellett nem is a legmagasabb átlagfizetés a szélsőé, azonban az első garantált kilenc számjegyű kontraktus az NHL-ben.

„Szeretem a kockázatokat – nyilatkozta Ted Leonsis a Capitals tulajdonosa, aki stabil playoffcsapatot szeretne építeni az együttesből. – És hamár hosszótávú szerződést kötsz valakivel, akkor ki mással lehetne, mint Alekszandrral?

Az egyezség szerint Ovecskin az első hat évben évi kilencmillió dollárt zsebelhet be, majd a további hétben évente tízet. A szerződésnek azonban van egy olyan záradéka is, miszerint a játékos néhány év múlva, ha úgy alakul, a szezon elején távozhat, igaz, vannak olyan csapatok is, amelyek ebből ki vannak zárva.

„A hoki az életem, ha a pénzre gondol az ember, akkor abban a pillanatban már nem vagy játékos" - mondta a klasszis.

A sajtótájékoztató egyébként jó hangulatban zajlott, hiszen az újságírók megkérdezték a sztárt: most, hogy ennyi pénze van, vajon mire fogja költeni. Ovecskin erre úgy reagált, hogy szerinte mindene megvan, azonban Leonsis viccből megemlítette, hogy biztos első fogat vesz majd a szélső. A fiatal orosz értette a tréfát, majd hozzátette, hogy valószínűleg be kell szereznie egy borotvát is, utalva ezzel arra, hogy bizony nem éppen frissen borotválkozva érkezett az eseményre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik